Zavřít reklamu

Absence klasického jacka u „sedmičkových“ iPhonů byla pro mnoho uživatelů trpkým zklamáním. Není se čemu divit, někteří lidé zkrátka nedají na svá klasická sluchátka dopustit a neobměkčilo je ani to, že se na trhu i v samotné krabičce iPhonu objevila redukce, která připojení „jackových“ sluchátek umožňovala. Postupem času však pobouření víceméně opadlo a lidé začali s iPhony bez jacka fungovat zcela standardně. Přesto se i nyní najdou jedinci, kterým nedá tato kulatá zdířka spát a vymýšlí, zda by přeci jen nešla do loňského modelu umístit. Občas se pak skutečně zadaří.

Na YouTube kanále Strange Parts se před pár hodinami objevilo velmi zajímavé video. Zručný kutil Scotty Alen na něm ukazuje, jakým způsobem lze jack do iPhonu 7 umístit. Žádný desetiminutový tutoriál o třech krocích však nečekejte. Scotty strávil nad vymýšlením vhodného řešení opravdu dlouhou dobu a zlikvidoval u toho součástky za zhruba 1000 dolarů. Výsledek je však impozantní. Klasický jack se totiž opravdu v loňském modelu iPhonu zabydlel.

I z videa, které jste mohli shlédnout nad tímto odstavcem, je jasné, že to žádná procházka růžovým sadem nebyla. Scotty musel některé vnitřní komponenty v iPhonu úplně přesunout a vše znovu napojit tak, aby bezproblémově fungovaly. Největší oříšek byl však naučit iPhone fungovat s přidaným jackem. To se ale nakonec také podařilo a z jacka se stala plnohodnotná součást telefonu.

Pokud jste tedy doteď zastávali teorii, že klasický jack iPhonu 7 prostě chybí a bez problému tam umístit šel, dočkali jste se odpovědi. Ano, umístění by jistě možné bylo. Vzhledem ke složitosti, která by však nebyla i u sériové výrobě pravděpodobně o mnoho jednodušší, je krok Applu vcelku pochopitelný.

iphone 7 lightning

Dnes nejčtenější

.