Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že má Apple zájem o nákup filmových práv na agenta 007, čili Jamese Bonda. Ač se může zdát tato informace zprvu zarážející, ve skutečnosti není. Apple se totiž snaží na ve filmovém průmyslu prosadit. Svědčí o tom ostatně i jeho velkolepé plány a chystané investice, které by měly v příštím roce pokrýt natáčení nových pořadů, mezi kterými by se mohl objevit i konkurent celosvětově úspěšné Hry o trůny. Protože však nemá v tomto odvětví jablečná společnost příliš mnoho zkušeností, snaží se přivést na tento úkol zkušené lidi z brandže. Do svého „filmového“ týmu se jí podle posledních informací povedli ulovit další čtyři.

Přinesou nové tváře zajímavější obsah?

Tým, který by se měl o video obsah jablečné společnosti, posílalý bývalá programový vedoucí Sony Pictures Kim Rozenfeld. V novém pracovišti by měl mít na starost hlavně vedení sekce dokumentárních pořadů. Tento typ pořadů nebude v nabídce jablečné společnosti žádná novinka. Už před nějakým časem Apple pár dokumentárních snímků koupil a na svém Apple Music je odvysílal. Cílem Rozenfelda tak bude pravděpodobně toto odvětví co nejlépe rozvinout a nabídnout divákům co možná nejpestřejší škálu pořadů s dokumentární tématikou.

Další zajímavou posilou je Rita Cooper Lee, která dříve působila u WGN America. Rita by měla mít na starosti propagační kampaně jablečných pořadů. Bude jistě zajímavé, jak se s tímto úkolem popere. Pokud totiž Apple opravdu dokáže natočit a získat seriály s velkým potenciálem, dostat je do povědomí lidí musí právě Rita.

Zbývající dva pracovníci pak přichází ze společnosti Sony a jablečný tým by měli posílit na postech vývojových pracovníků.

Nový obsah bychom si mohli už brzy pouštět na nové generaci jablečných televizí. Ty se představí nejspíš už za pět dní a takto budou vypadat:

Tyto nové posily jen potvrzují snahu Applu získat opravdové odborníky, které by jim při budování originálního impéria vlastních pořadů pomohli. Zatím se totiž dají snahy Applu označit spíše za marné. Jejich pořady Planet of the Apps a Carpool Karaoke se totiž u recenzentů a diváků netěší zdaleka takové oblibě, v jakou jablečná společnost doufala.  Snad se tedy novým lidem podaří tuto skutečnost zvrátit a do pořadové nabídky Applu dostat opravdové trháky. Apple by to potřeboval jako sůl. Zájem o Apple Music totiž není takový, jaký by si společnost představovala a právě od nového obsahu si slibuje změnu o 180 stupňů. Pokud se to opravdu podaří, otřese to nynějšími pořádky ve světě streamovacích služeb. Uvidíme.

Apple TV shows FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.