Zavřít reklamu

Webová stránka pro vývojáře Apple Developer byla včera několik hodin mimo provoz. Původně se předpokládalo, že výpadek souvisí s údržbou. Postupně se však začali ozývat vývojáři, kteří tvrdili, že za výpadkem pravděpodobně stojí hackeři. Hlavním důvodem, proč si vývojáři mysleli, že za problémy stojí počítačoví piráti, bylo to, že po přihlášení ke svým účtům namísto své adresy viděli adresu ruskou. Apple však vše objasnil a ujistil, že se o hackerský útok nejednalo a že bezpečnost developerského webu nebyla narušena.

Cupertinská společnost vývojářům vysvětluje, že za vším stojí chyba na úrovni zdrojového kódu. Chyba údajně způsobila, že se u některých vývojářů změnila jejich adresa.

„Chyba v naší aplikaci pro správu účtů způsobila, že se ve vašem účtu na webu Apple Developer dočasně změnily některé informace. Stejná nesprávná adresa se zobrazila všem postihnutým vývojářům. Základní chyba na úrovni kódu byla rychle vyřešena a vaše adresa se nyní zobrazuje správně. Bezpečnost nebyla narušena a ani na chvíli nebyla webová stránka, ani aplikace, ani služby Apple Developer v ohrožení. Žádné detaily z Apple Developer členství nebyly přístupné, sdílené, ani zobrazené někomu jinému,“ vysvětlil Apple celou situaci.

app store

Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.