Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se společnosti vyrábějící smartphony čím dál častěji zaměřují i na velmi lukrativní trhy v Číne, Indii a dalších podobných zemích. Protože jsou však tyto země v jistých ohledech nevyspělé, naráží v nich společnosti na překážky, kterým musí čelit poprvé v jejich historii. Jednou takovou je i povolování aplikací v Indii.

Indický trh je pro společnost Apple velmi zajímavým místem. V budoucnu by ho ráda zasytila svými jablečnými telefony a to se ji nejlépe podaří za pomoci tamní vlády. Jen ta může Applu dovolit výstavby továren a nejrůznější úkony, které pomohou jablečné společnosti její telefony rozšířit. Jak se však v těchto dnech zdá, najít stejnou notu s tamní vládou nebude až zas tak jednoduché.

Apple by chtěl na indickém trhu prorazit hlavně s levnými iPhone SE:

Kvůli jedné aplikaci na ostří nože

Celý problém přitom spočívá v jediné aplikaci. Indická vláda by totiž ráda do App Store umístila aplikaci, která by uchránila lidi od otravného spamu. Jejím vedlejším produktem, který se však dozvíte až po přečtení drobných informativních řádků pod ní, je odesílání informací o nevyžádané poště, textových zprávách a zřejmě i hovorech vládní agentuře. Applu se však tyto postupy ani za mák nelíbí a veřejně je označuje za porušování ochrany osobních údajů.

„Nikdo po Applu nechce, aby porušil zásady ochrany osobních údajů,“ tvrdí předseda indického telekomunikačního úřadu Ram Sewak Sharma. To, jak by však situaci vyřešil, už neprozradil.

Těžko říci, jak se celá situace nakonec vyvrbí. S ohledem na to, co se před nějakým časem odehrálo v Číně, by se nejspíš nikdo ústupku Applu nedivil. Jeho hlavním cílem je totiž samozřejmě prodej co možná největšího množství produktů, kterého však nejspíš jinak než ústupkem a povolením aplikace ve svém App Store nedocílí. I přesto si však zaslouží jablečná společnost respekt za to, že na takto podivný požadavek vlády rovnou nekývla a neušetřila si tak řadu starostí.

iphone-india-fb

Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.