Zavřít reklamu

Mladá dívka uvedla, že jí hlasová asistentka Siri od Applu pomohla zachránit si život. Dívka si s pomocí Siri přivolala pobřežní stráž a požádala záchranáře, aby vysvobodili její rodinu při řádění hurikánu Harvey.

Dívka jménem Tyler Frank trpí genetickou chorobou, zvanou srpkovitá anémie. Projevy tohoto onemocnění se zhoršují v případě traumatu nebo vystavení nízkým teplotám. Ve chvíli, kdy byla Tyler Frank zachráněna, se potýkala s teplotou, dosahující téměř čtyřiceti stupňů Celsia.

Když se Tyler, její matka a její tři bratři probudili uprostřed noci na 27. srpna, zjistili, že jejich domov je plný vody. Rodina se vyšplhala na střechu domu, ale neměla jak se dostat k záchranným složkám. Tyler přišla s nápadem požádat Siri, aby zavolala pobřežní stráž. „Říkala jsem si – Siri je dost chytrá, zeptejme se jí,“ prozradila v rozhovoru pro CNN.

Tyler

Jedna helikoptéra se nad domem objevila druhý den odpoledne, její pilot byl ale pověřen pouze vyzvedáváním seniorů. Následující ráno se Tyler už konečně dostala do nemocnice. „Má skvělý smysl pro humor, neustále nás rozesmívala,“ říká Dr. Titilope Fasipe z hematologického oddělení texaské dětské nemocnice. „Je působivé, s čím se Tyler a její rodina musela potýkat. Myslím, že většina z nás si to neumí ani představit.“

siri

Zdroj: The Sun

 

 

Dnes nejčtenější

.