Zavřít reklamu

Mezi spekulace, týkající se toho, co všechno by připravovaný iPhone 8 měl nebo neměl mít, patří i dohady o fyzickém Home Buttonu. Jeho dlouhým stiskem lze například aktivovat Siri. V případě iPhonu 8 by spuštění virtuální hlasové asistentky mělo být pro ty, kterým se nelíbí hlasová aktivace, možné po stisku vypínacího tlačítka.

Uvedl to iOS vývojář Guilherme Rambo. K tomtu závěru došel na základě objevu, který učinil v příslušném zdrojovém kódu. Ten podle něj na tuto možnost ukazuje. Ve svém sobotním tweetu Guilherme uvedl, že by ho zajímalo, jestli by Apple přesunul jakoukoliv z původních funkcí Home Buttonu na tlačítko pro vypínání, umístěné na pravé horní straně zařízení. Když se ho jeden z jeho followerů zeptal, zda v kódu Applu našel něco, co by tomu napovídalo, odpověděl, že objevil gesto k aktivaci Siri podržením tlačítka pro vypínání.

Není jasné, k jakému kódu Guilherme odkazuje, ale již dříve tento brazilský vývojář odhalil detaily nadcházejících Apple produtků v beta softwaru, včetně odkazů na 4K Apple TV v tvOS 11 nebo odkazů ve firmwaru HomePodu.

Řada indicií naznačuje, že nový iPhone od Applu se vzdá Home Buttonu ve prospěch zcela nového rozhraní, ovládaného gesty, jehož součástí bude „software bar“ a dock, podobný tomu, který bude k dispozici v iOS 11 na iPadu. Čtení otisků prstů by mělo být nahrazeno funkcí rozpoznávání obličeje a v plánu je údajně ještě řada dalších podobných změn. Ve světle těchto dohadů působí změna možností aktivace Siri celkem věrohodně a logicky.

K odhalení všech chystaných novinek dojde již 12. září na události, na níž má Apple kromě nového OLED iPhonu odhalit i iPhony 7s a 7s Plus, pátou generaci Apple TV, Apple Watch Series 3 a řadu dalších novinek.

iphone 8 fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.