Zavřít reklamu

Čekání na letošní pozvánky je u konce a od představení nových iPhonů nás dělí již jen pár dní. Letošní pozvánka je skutečně zajímavá a pokud se podíváme na historii všech pozvánek, které kdy Apple rozeslal novinářům, nejvíce můžeme popustit uzdu fantazie právě v letošním roce. Logo společnosti Apple vyplněné barvami, které nápadně připomínají vlajku naší země, o které většina lidí v Applu ani neví že existuje, je skutečně zajímavým zpestřením. Ani ostatní pozvánky však nejsou vůbec špatné a osobně nejvíc preferuji pozvánku na iPhone 3G. Abychom si zkrátili čas při čekání na letošní iPhony, pojďme se podívat na to jakými slogany a pozvánkami Apple lákal na představení všech svých iPhonů.

2007 – iPhone
Vše začalo v lednu 2007, kdy si Steve Jobs objednal ve Starbucks 4000 latté a ukázal světu produkt, který na několik dalších let definoval, co znamená mobilní telefon a smartphone. První iPhone se představil světu jako součást keynote během konference Macworld, která je dnes již zaniklá.

iphone1_macworld2007a-3

2008 – iPhone 3G
První telefon společnosti Apple nesl název iPhone a tak se mnozí domnívali, že jako druhý v pořadí přijde iPhone 2. Apple však místo toho představil zbrusu nový iPhone 3G, který se lišil od svého předchůdce designem, výkonem a také podporou 3G sítí. Právě díky tomu se často označuje původní iPhone jako iPhone 2G. Tento telefon spatřil světlo světa během WWDC 2008 a představil jej pochopitelně Steve Jobs.

iphone21

2009 – iPhone 3Gs
První model s přívlastkem “s”, který definoval koloběh vydávání nových modelů se představil během WWDC 2009 a všechny šokovala pozvánka, která ukázala přímo samotný telefon, který však vypadal naprosto stejně jako iPhone 3G. Nakonec se ukázalo, že “s” modely budou skutečně vypadat stejně jako klasické verze a Apple tak definoval, jakým způsobem bude ukazovat nové modely.

iphone31

2010 – iPhone 4
iPhone 4 byl poslední telefon, který představil Apple během WWDC, ostatní modely již měly vlastní keynote, na podzim, během kterých Apple představil iPhone a další novinky a již se tolik nevěnoval softwaru, kterému v podstatě přenechal celou WWDC. Bohužel iPhone 4 měl ještě jedno smutné výročí, byl to poslední telefon, který představil Steve Jobs.

iphone41

2011 – iPhone 4s
Pro skutečné fanoušky společnosti zastínily představení nového iPhonu zprávy o zdravotním stavu Steva Jobse. I když v na podzim roku 2011, kdy se nový telefon představoval Steve Jobs ještě žil, na keynote nedorazil a novinku představil poprvé v historii společnosti Tim Cook. Bohužel Steve Jobs nedorazil již na žádné představení svého produktu, zemřel jen pár dní poté, co svět spatřil iPhone 4s.

iphone4sa-2

2012 – iPhone 5
Pozvánka jasná jako facka, přesně takovou pozvánkou uvedl Apple svůj iPhone 5, jehož označení přímo ukázal ve stínu pozvánky. V roce 2012 se světu představil zbrusu nový iPhone 5, který přinesl nejen nový design, ale také větší displej a extrémní nárůst výkonu oproti předchozím modelům.

iphone6-2

2013 – iPhone 5s + iPhone 5c
A je to tu, první keynote, kdy se ukázaly rovnou dva telefony z nichž jeden nesl název iPhone 5s a druhý iPhone 5c. Plastový a oproti iPhone 5s levnější telefon se setkal s poměrně zvláštním přijetím, o které se postarali zejména novináři, jenž měsíce před uvedením tohoto telefonu slibovali, že se bude jednat o skutečně levný telefon, ovšem Apple nastavil cenu poměrně vysoko.

iphone7-2

2014 – iPhone 6 a iPhone 6 Plus
Rok 2014 je pro Apple extrémně důležitý, představuje totiž iPhone 6 s velkým displejem, po kterém lidé toužili a iPhone 6 Plus s ještě větším displejem, který se stal hitem zejména v Asijských zemích. Právě tato dvojice telefonů se postarala o největší přechod uživatelů Androidu k iOS v historii a Applu se povedl skutečně brilantní tah.

1280x720-IIq1

2015 – iPhone 6s a iPhone 6s Plus
Ve středu 9. 9. 2015 představil Apple nástupce iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Vlajková loď od Applu tentokrát přichází s revolučním 3D Touch displejem, několikanásobně rychlejším procesorem A9, dvojnásobnou pamětí RAM, 12-megapixelovým fotoaparátem a 4K videem, 5-megapixelovým selfie fotoaparátem se speciálním bleskem, Live Photos, druhou generací Touch ID, teoreticky 2x rychlejším LTE, rychlejší Wi-Fi a nakonec variantou Rose Gold.

iPhone-6s-keynote

2016 – iPhone 7
iPhone, který Apple představil v loňském roce byl poměrně rozporuplný. Mnoho lidí jej totiž označovalo pouze za „eskový“ model, který nejen že nezměnil design, ale nepřinesl kromě virtuálního tlačítka, vodotěsnosti a duálních reproduktorů nic, co by stálo nějak význemně za řeč. Mnoho lidí tak zůstalo u svých iPhonů 6s a netrpělivě čeká právě na letošní iPhone 7s nebo iPhone 8.

iPhone-7-event-pozvanka

2017 – ???
O tom jak bude vypadat letošní novinka nebo spíše novinky se dočtete na LsA přes 12. 9. 2017.

Apple iPhone event 2017

Dnes nejčtenější

.