Zavřít reklamu

Apple ještě donedávna mlčel na téma síťové neutrality, ale nyní promluvil o budoucnosti otevřeného internetu. Cupertinská společnost vyzvala americkou Federální komisi pro komunikaci (FCC), aby zachovala stávající zákaz „rychlých drah“, přičemž uvedla, že placené dohody o prioritizaci by mohly zabránit inovacím a poškodit především spotřebitele.

„Poskytovatelé širokopásmového připojení by neměli blokovat, škrtit či jinak diskriminovat zákonné webové stránky a služby,“ uvedl Apple ve zprávě. „Poskytovatelé online služeb potřebují jistotu, že budou schopni spolehlivě oslovovat své zákazníky bez zásahu poskytovatele širokopásmového připojení.“

Placené plány pro stanovení priorit by umožnily poskytovatelům širokopásmových služeb nabízet firmám jako Apple, Google či Netflix, rychlejší dodávku filmů, hudby a dalšího obsahu. V současné době je to zakázáno, protože to porušuje pravidla síťové neutrality, ale současný předseda FCC Ajit Pai oznámil, že by rád navrátil někdejší pravidla síťové neutrality.

Těžko říci, zda slova Applu konečné rozhodnutí nějakým způsobem ovlivní. Jelikož se však na jeho stranu přiklání prakticky všichni velcí hráči tohoto odvětví, vláda by je nejspíš na lehkou váhu brát neměla.

apple-kyvadlova-doprava-fb

Zdroj: iMore

Dnes nejčtenější

.