Zavřít reklamu

YouTube dnes prošel největší designovou změnou za poslední roky. Poprvé po 12 letech totiž mění své logo. Designovou proměnou prošel i celý web, který se nyní pyšní Material designem typickým pro Android a aplikace od Googlu. Uživatelé si navíc nově mohou užít i Dark Mode.

Ikonické logo prošlo v podstatě jen minimální, zato poměrně viditelnou změnou. Z části názvu, konkrétně ze slova „Tube“ zmizelo červené ohraničení, které se přesunulo před samotný nápis a bylo doplněno o ikonu přehrávání, i když právě tuto ikonu YouTube už používal. Změnil se ale i styl písma a také barevné schéma.

Podle samotného YouTube je nové logo flexibilnější a vypadá lépe na různých zařízeních, zejména pak na menší obrazovkách. Google se rozhodl logo přizpůsobit především smartphonům, kde je prostor mnohdy omezen, a tak může být ikona snadno zmenšena a menší logo bez ohraničení bude čitelnější.

Změnou ale dnes neprošlo jen logo, nýbrž i celkový design stránky a stejně tak i mobilní aplikace. Nově se vše ještě více nese v Material Designu, který jde ruku v ruce s ostatními aplikacemi a službami od Googlu. Stránka je tak čistší a přehlednější, podobně i aplikace pro iOS a Android.

YouTube new logo
YouTube new FB

Dnes nejčtenější

.