Zavřít reklamu

Apple by měl představit svůj zbrusu nový produkt už za pár týdnů, na zářijové keynote. Půjde o inteligentní domácí reproduktor HomePod, který kromě špičkové zvukové produkce (tedy alespoň v to doufáme) nabídne i integraci Siri a spolupráci s vašimi dalšími jablečnými zařízeními v domácnosti. Apple tímto produktem hodlá konkurovat zavedeným značkám v oboru, mezi které patří například Sonos. A pravě oni chystají produkt, který by měl HomePodu konkurovat.

Na webu se objevily informace o novém modelu značky Sonos, který by měl nést kódové označení „Product model S13“. Mělo by se jednat o vysoce výkonný all-in-one bezdrátový reproduktor, který by měl zapadnout do nabídky domácích produktů Sonosu. Jednou z hlavních předností plánovaného modelu by mělo být jeho multiplatformní využití. Novinka by tak neměla být uzamčena jen na jednu virtuální asistentku, nebo na jednu hudební platformu.

Apple HomePod bude logicky limitovaný na Apple Music a Siri. Řešení od Amazonu jsou zase napevno spojené s Alexou. Novinka od Sonosu by měla být otevřenější, což by mohlo vyhovovat mnoha zákazníkům, kteří se nechtějí omezovat na specifický ekosystém. Jediné co zatím o novém produktu víme je, proti komu bude určený a jak by mohlo vypadat rozložení tlačítek (viz obrázek níže). Zbytek jsou jen spekulace. Ten nejdůležitější hráč se však představí již za pár týdnů.

sonos-speaker
HomePod vs Sonos 2

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.