Zavřít reklamu

Je možná trochu škoda, že se veškerá pozornost ohledně přestavení nových Apple produktů na podzimní keynote točí kolem prémiového iPhonu 8. Jasně, je to nejspíš nejočekávanější telefon tohoto roku a přinese plno zajímavých inovací, přesto se však nedokážu ubránit pocitu, že i ostatní jablečné produkty si svou dávku pozornosti určitě zaslouží. Mezi ty „více“ opomíjené produkty patří třeba i „esková“ řada nových iPhonů 7. Ta se sice v inovativnosti s iPhone 8 rovnat nemůže, přesto však zajímavé věci přinese.

Ptáte se, jaké novinky přinese? Především nové tělo. To by nemělo být hliníkové, ale skleněné. Jablečná společnost k tomuto kroku přistupuje hlavně kvůli technologii bezdrátového nabíjení, ke které jsou skleněná záda potřeba. Ostatně, přesně tyto informace jste na našem webu už pravděpodobně několikrát zaznamenali. Zaslechli jste pravděpodobně i to, že se rozměry iPhonů 7s a 7s Plus lehce změní. Doposud se však s rozměry spíše spekulovalo a nevědělo se, zda jsou čísla pravdivá. Nyní se ale zdá, že je spekulacím konec a přesné rozměry vyšly z úst důvěryhodného zdroje konečně na světlo.

Koncept iPhone 7s a 7s Plus od Apple iDesigner:

 

Výraznou změnu nečekejte

Nové rozměry by měly být podle všeho 138,44 mm x 67,26 mm x 7,21 mm u modelu 7s. Model 7 má pro porovnání rozměry 138,3 mm x 67,1mm x 7,1 mm. iPhone 7s Plus se pak představí v rozměrech 158,37 mm x 78,1 mm x 7,41 mm, zatímco iPhone 7 Plus má 158,2 mm x 77,9 mm x 7,3 mm. Rozměry tedy nejsou nijak markantně odlišné, nicméně některé obaly na telefon ze „sedmičkových“ iPhonů zřejmě na nové 7s nepoužijete. I přesto si však myslím, že je nárůst v řádu desetin milimetru při přechodu z hliníku na sklo opravdu zanedbatelný a od Applu skvěle zvládnutý.

Uvidíme, zda se nakonec přechod z hliníku na sklo, který se s největší pravděpodobností opravdu uskutečnil, Applu v konečném zúčtování vyplatí. Už teď se totiž ozývají hlasy, které bezdrátové nabíjení kritizují a označují jej spíše za jakýsi paskvil, než plnohodnotnou inovaci. Pokud se navíc potvrdí zpráva ze včerejška, která tvrdila, že se u bezdrátového nabíjení dočkáme o poznání nižšího výkonu, než u běžného nabíjení přes kabel, stane se tento druh dodávání šťávy spíše ojedinělou záležitostí, kterou člověk využije jen při některých situacích. Těžko však takto dopředu říci, zda jsou zvěsti ohledně této problematiky pravdivé. Naštěstí už nebudeme na potvrzení čekat dlouho, jablečná keynote by totiž měla proběhnout už 12. září, čili zhruba za dva týdny.

iphone-8-render-7-and-7s-fb

Zdroj: technobuffalo

Dnes nejčtenější

.