Zavřít reklamu

Problémy se smartphony nepostihují jen obyčejné uživatele, ale i organizace či skupiny, u kterých byste to skoro nečekali. Své o tom nově ví i newyorský policejní sbor. Ten si pro své policisty v rámci jednoho z projektů pořídil před dvěma lety Windows Phony. Teď je ale kvůli ukončení podpory ze strany Microsoftu musí vyměnit.

Měl to být skvělý pomocník při náročné práci. Policisté přes něj měli dostávat různé výstrahy, projíždět si v něm nejrůznější databáze či přes něj dělat další úkony spojené s prací v terénu. Ukončením podpory však všem utnul všem těmto možnostem Microsoft tipec a newyorskému sboru tak nezbývá nic jiného, než se poohlížet po jiné alternativě. Tou by měly být podle všech dostupných informací nové iPhony. Ty by měly bez problému veškeré potřebné funkce zastat též a navrch pár novinek připojit. Navíc u nich opadne obava z ukončení podpory.

Nejspíš budou padat hlavy

Problém s nalezením adekvátní náhrady se zdá být tedy vyřešen. Už teď je však jasné, že to bude stát policii další nemalé peníze. Přesně tady však nastává problém. Na vyšších patrech newyorského sboru se totiž ozývají hlasy, které jsou pobouřeny z toho, kdo předchozí projekt vůbec odsouhlasil. Už tehdy se údajně ozývaly hlasy, které tvrdily, že Windows Phony jsou do budoucna značným riskem a jejich nákup v tak obrovském měřítku je holý nerozum. „Nikdo na základě úsudku jedné osoby nekoupí 36 000 telefonů. Je jedno, jestli jsi třeba Ježíš Kristus nebo kdokoliv jiný. Pro takováto rozhodnutí jsou potřeba skupiny odborníků,“ komentuje situaci zdroj deníku New York Post.

Podle posledních informací se už však zřejmě ví, kdo za tímto zřejmě lehce nekalým nákupem stojí. Všechny vodítka totiž vedou k náměstkyni pro informační technologie. Ta je však prý zrovna na dovolené, takže se k celé situaci vyjádří až po návratu. Zda se jí však celá situace podaří uspokojivě rozklíčovat je ve hvězdách. V těch je ostatně i to, jaké modely iPhonů budou pro policejní příslušníky zakoupeny. Protože ale budou policisté přecházet z modelů Lumia 640 XL (5,7“) a Lumia 830 (5“), dá se u nových telefonů očekávat displej v podobných velikostech. Po levném modelu SE, který by kasu policie moc nezruinoval, tak zřejmě nesáhnou.

newyorska-policie-iphony

Dnes nejčtenější

.