Zavřít reklamu

Sledovali jste včerejší konferenci Samsungu, na které byl představen nový Galaxy Note 8, a při ukázce toho, co všechno zvládá nový S Pen, vám přišlo smutné, že podobné funkce nezvládá i vás jablečný telefon? Nezoufejte, něčeho podobného bychom se mohly u iPhonů dočkat už v poměrně krátké době. Alespoň to naznačují nové patentové přihlášky.

Bylo by to skutečně pěkné. Pokud jste někdy Apple Pencil viděli v praxi, určitě mi dáte za pravdu, když řeknu, že se dají s jeho pomocí vytvářet opravdu mistrovské kousky a ostatně i ovladatelnost iPadu je díky němu velmi jednoduchá. U jablečných telefonů jsme si tuto možnost ovládání zatím neužili. Patentová přihláška, který se týká korekce hluku pomocí dotykového stylusu, však ovladatelnost budoucích iPhonů pomocí této vychytávky potvrzuje.

Ačkoliv se může zdát displej iPhonu na práci s Apple Pencil malý, opak je pravdou. Velká malířská díla sice na jeho displeji nevytvoříte, k označování webových stránek, práci s maily, screenshoty a podobnými věcmi však zvládnete vcelku hravě a hlavně daleko přesněji, než kdybyste používali své vlastní prsty. To určitě oceníte i při psaní ručních poznámek, ve kterých nebudete mít díky Apple Pencil nevzhledné patlanice, ale úhledný krasopis.

Poměrně vysoká pravděpodobnost

Vždy, když vám přinášíme o jablečných patentech nějaké informace, dodáváme jedním dechem, že se v budoucnu vůbec nemusí vyplnit. Některé z nich jsou totiž opravdu sci-fi a jiné zase prostě tak nepodstatné, že se o ně nejspíš Apple nikdy nepokusí. V případě využitelnosti Apple Pencil s iPhonem se však podobnému varování alespoň z části vyvaruji. Jasně, jistá šance, že se této inovace nedočkáme, tady stoprocentně je. Přesto si však myslím, že se Apple touto cestou s velkou pravděpodobností brzy vydá. Ostatně, je skoro až zarážející, že se jí s příchodem velkých 5,5“ iPhonů, u kterých by většina jejich uživatelů podporu Apple Pencil uvítala, neodhodlal. Ostatně, i sám Tim Cook před zhruba rokem plánovanou podporu Apple Pencil pro iPhone naznačil. Těžko však říci, kdy to bude.

V úvahu připadá už letošní rok, kdy se na světlo světa prodere iPhone 8 s velkým 5,8“ displejem. V kuloárech se totiž šeptá o tom, že si Apple pro iPhony připraví menší verzi Apple Pencil, která zažije premiéru už letos v září. Nechme se však překvapit, zajímavé by to určitě bylo.

apple-ipad-pro-pencil

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.