Zavřít reklamu

Will Strafach, který se zabývá bezpečnostními kontrolami a audity, přišel a poměrně nepříjemný fakt, týkající se populární aplikace na počasí AccuWeather. Ve svém reportu uvedl, že aplikace přenáší informace o poloze uživatele i v případě, že jí to uživatel vysloveně zakáže v nastavení soukromí. Tyto informace pak následně monetizuje při pri prodeji interesovaným subjektům, kteří mají o tento typ dat zájem.

AccuWeather sbírá data skrze externí SDK od společnosti RevealMobile. Ti se na webu chlubí tím, že jejím uživatelů pomohou s maximalizací zisku informací z dat o poloze. Při bližším ohledání se ukázalo, co vlastně RevealMobile pro AccuWeather vyhledává za informace. Pokud jste s použitím polohových údajů souhlasili, aplikace od vás získává přesnou polohu díky GPS, jméno WiFi sítě, ke které jste připojeni a informace o tom, zda-li má uživatel zapnutý Bluetooth. Problém ovšem nastává, že část těchto informací aplikace sbírá i v případě, že ji to zakážete.

Pokud uživatel zakáže polohové služby, aplikace se k datům z GPS nedostane. Stále se ovšem dostane k WiFi síti a k nastavení Bluetooth. Na základě použití informací o připojené WiFi síti a vyhledávání přes tzv. Bluetooth majáky je potenciálně možné polohu uživatele vysledovat. Pokud AccuWeather používáte, detailní analýzu celého problému najdete zde.

lock security FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.