Zavřít reklamu

Možná jste o tom doteď nevěděli, ale v iPhonu existuje velice rozsáhlá sbírka tzv. „textových emoji“, ke kterým se můžete dostat pomocí japosnké klávesnice. Pokud vás už omrzely klasické emoji od Applu, pomocí této vychytávky se můžete odlišit od ostatních. Rozhodně je z čeho vybírat, jelikož tato kolekce obsahuje přes 500 emotikonů, které jsou v některých případech opravdu cool.

Jak takovou klávesnici aktivovat?

Opět otevřeme Nastavení a zde otevřeme položku Obecné. Sjedeme trochu níže a tapneme na Klávesnice. Zde zvolíme hned první řádek – Klávesnice, poté Přidat novou klávesnici… Ze seznamu dostupných klávesnic vybereme Japonská a z výběru mezi Kana nebo Rómadži vybereme Kana.

Jak klávesnici používat

Klávesnice se dá použít všude tam, kde se dá psát – Poznámky, iMessage, Messenger, Whatsapp a další. Aktivujeme ji tak, že podržíme prst na zeměkouli, která se nachází v levém spodním rohu. Zde zvolíme japonskou klávesnici (poznáme ji podle japonských znaků – viz obrázek níže) a poté tapneme na „^_^„. Zobrazí se nám nabídka několika emotikonů, pokud chceme ale vidět celou sbírku, pomocí šipky v pravém horním rohu aktivujeme celý seznam a můžeme vybírat.

 

Nyní můžeme začít používat tyto emotikony. Ty, které budete používat nejčastěji, se vám začnou objevovat v horním panelu vedle šipky, kterou otevíráte celou galerii emotikon. Pokud vás tento článek zaujal, můžete se taktéž podívat na článek Jak se stát expertem v diktování na iPhonu, Macu i Apple Watch, kde se dozvíte další užitečné tipy pro klávesnici na Apple zařízeních.

kana-facebook

 

Dnes nejčtenější

.