Zavřít reklamu

Popularita chytrých hodinek od Applu je rok od roku vyšší. První generace Apple Watch se během jejich premiérového roku prodalo zhruba 5 milionů kusů. To ovšem bylo v roce 2015. Druhá generace už na tom s prodeji byla podstatně lépe. Apple očekává, že se v posledním kvartále letošního roku prodá více než čtyři a půl milionu jejich chytrých hodinek a celkové číslo prodejů za rok 2017 se tak zastaví kolem mety 15 milionů kusů. Tento trend by měl pokračovat i v dalších dvou letech a společnost očekává, že hranici 20 milionů překoná již v příštím roce.

Tyto předpovědi počítají s úspěchem nové generace, kterou by měl Apple představit již za měsíc. Ostatní společnosti, které v tomto segmentu působí, však tak pozitivní vyhlídky nemají. Xiaomi i Fitbit zažívají propady prodejních čísel, Samsung, LG, Huawei a Motorola na tom nejsou o moc lépe. Asus již tento segment opustil a Intel výrazně škrtá prostředky pro divize, které se zaměřovaly na hardware do tohoto segmentu.

Jak se zdá, Apple je jediný, komu se v oblasti chytrých hodinek dlouhodobě daří. Značný vliv na to má ekosystém produktů jako takový, neboť právě to je výraznou slabinou konkurenčních produktů. Stejně tak jako hardwarová vybavenost a softwarová odladěnost.

apple-watch-3-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.