Zavřít reklamu

iOS 11 se oficiálně dostane mezi majitele iPhonů a iPadů již zhruba za měsíc, společně s představením nových iPhonů a dalších produktů, se kterými Apple zahájí letošní podzimní produktovou ofenzívu. Vývojáři i uživatelé mohou nový systém testovat již několik měsíců. Ti první však mají ještě jeden úkol, který by měli do oficiálního vydání stihnout. Aktuální nekompatibilní aplikace převést na novou 64-bitovou instrukční sadu, která bude v nové verzi iOS povinná. A jak se zdá, vývojáři to nechali na poslední chvíli.

Se zajímavými daty přišla analytická společnost Senso Tower. Posledních několik měsíců sledují vývoj aplikací, resp. to, kolik je jich převáděno z 32-bitových sad na 64-bitové. Graf, který si můžete prohlédnout níže jasně ukazuje, že většina vývojářů s přechodem nijak nepospíchá a větší aktivita v tomto ohledu se začala objevovat až v posledních měsících. V červnu proběhlo nejvíce aktualizací na 64-bitovou architekturu. Za tento měsíc mělo být předěláno téměř 400 aplikací a dá se logicky očekávat, že podobný vývoj bude trvat až do vydání iOS 11.

Aplikací, které tuto konverzi potřebují je opravdu mnoho. Podle dat Senso Tower jich bylo zhruba 190 000 (měřeno loni na jaře). Je otázka, kolik z těchto aplikací je „mrtvých“a kolik ještě potřebnou aktualizaci dostane. Pokud si svůj telefon či tablet za měsíc aktualizujete na oficiální verzi iOS 11 a nepůjde vám spustit nějaká aplikace. Pravděpodobně budete vědět, proč tomu tak je…

ios-apps-adding-64-bit-support
64-32-bit-ios11-fb

Zdroj: Senso tower

Dnes nejčtenější

.