Zavřít reklamu

S příchodem mobilního operačního systému od Applu iOS 11 přišla i zbrusu nová platforma pro rozšířenou realitu ARKit. Apple tím dal světu najevo, že má jasný plán přetransformovat iPhone v zařízení, schopné využít všech předností rozšířené reality. Mezi oblasti, v nichž lze rozšířenou realitu efektivně využít, patří například i Mapy.

Kanadský vývojář Felix Lapalme se blíže podíval na detaily balíčku aplikace Mapy, aby zjistil, jestli se jablečná společnost chystá do budoucnosti využívat rozšířenou realitu při turn-by-turn navigaci. ‏22. července zkoumal beta verzi operačního systému iOS 11 a narazil na záhadnou 3D šipku pro nativní aplikaci Mapy.

Někdo by možná mohl namítnout, že společnost Apple tuto šipku zkrátka použije pro svou tradiční turn-by-turn navigaci, kde by mohla být součástí klasické mapy. Existuje ale kód, který uživateli říká, aby v průběhu užívání navigace pro pěší držel telefon před svým obličejem. Kromě toho to vypadá, že je aplikace Mapy připravena používat fotoaparát vašeho smartphonu. Definitivní odpověď by nám mohlo poskytnout vydání netrpělivě očekávaného iPhonu 8.

Nutno podotknout, že kód se na svém místě příliš dlouho neohřál:


Možná si vzpomínáte na Project Tango, v jehož rámci společnost Google přislíbila speciální smartphone s vývojářskou sadou pro všestranné využití rozšířené reality nejen pro navigaci.

Společnost Apple se již dříve pochlubila se svými plány na vylepšení map letišť a nákupních center v iOS 11. Oficiální verze nejnovějšího operačního systému pro iOS zařízení, stejně jako revolučního iPhonu, bychom se měli dočkat již letos v září – nechme se překvapit.

apple-maps-drone-fb

Zdroj: TechCrunch

Dnes nejčtenější

.