Zavřít reklamu

Líbí se vám „applovské“ pořady Carpool Karaoke nebo Planet of the Apps? Pak vás následující řádky pravděpodobně potěší. Podle nejnovějších informací to totiž vypadá, že jsou tyto jablečné pořady jen špičkou ledovce nově připravovaného projektu, který by měl Applu zajistit opravdu rozsáhlé portfolio exkluzivních pořadů.

Podle zprávy, kterou dnes zveřejnil Wall Street Journal, si jablečná společnost na tento projekt vyhradila částku ve výši jedné miliardy dolarů. Za tu by ráda vytvořila asi deset jedinečných pořadů pro své uživatele, kteří mají předplacenou službu Apple Music. Zdroje z Applu prý dokonce tvrdí, že má společnost ambice svými seriály konkurovat například takovému trháku, jakým je na HBO Hra o trůny.

Má na to Apple skutečně potenciál?

Pokud se však chce jablečná společnost v tomto odvětví prosadit, bude muset opravdu zabojovat. Její první pokusy totiž úplně zdárně nedopadly. Například již zmiňované Carpool Karaoke sklidilo od světových kritiků hned po prvním dílu vlnu negativních reakcí. Pořad podle nich nebyl dostatečně „applovský“ a očekávání, která Apple svými prohlášeními těsně před jeho vypuštěním vydával, byla planá.

Podle všech informací by se však toto faux pas opakovat nemělo. Apple totiž najal na tento projekt dva bývalé pracovníky společnosti Sony, kteří by měli tento projekt dotáhnout do zdárného konce. Údajně už se stihli sejít s velice zajímavými lidmi přímo v Hollywoodu, ve které by rádi získali ten nejlepší možný obsah.

S novou sérií pořadů se však nabízí otázka, zda to má vůbec s ohledem na distribuci skrze Apple Music pro Apple smysl. I na to však lidé v Applu myslí a údajně už připravují řešení. Zatím však není zcela jasné, co od něj můžeme očekávat. Těžko však říci, zda se tato snaha Applu nakonec vyplatí. Slova o vyrovnání se Her o trůny je sice jedna věc, konečná realizace projektu je však věc druhá a o poznání složitější.

nove-porady-apple-fb

Dnes nejčtenější

.