Zavřít reklamu

Podle informací z minulého týdne vše nasvědčuje tomu, že je iPhone 8 již ve výrobě. Nové úniky přímo z fabrik, se objevují téměř s každodenní pravidelností. To značí, že musí mít montovny, v tomto případě Foxconn a Pegatron, dostatek výchozích součástek. Týká se to i čipu A11, který pro Apple opět vyrábí Taiwanská společnost TSMC. Podle nejnovějších informací to vypadá, že se přechod na nový výrobní proces podařil bez problému a výroba tak jede na plné obrátky.

TSMC vyrábí nové čipy A11 stejným výrobním procesem, který použila pro výrobu procesorů A10X, které pohání nejnovější 10,5″ a 12,9″ iPad Pro. Jedná se o 10nm FinFET proces a čipy A10X byly s největší pravděpodobností prvními procesory, které byly za použití tohoto výrobního procesu připraveny.

Oproti současným procesorům A10, které se nachází v aktuálních iPhonech, je novinka podstatně pokročilejší. Proběhl die-shrink z 16nm, což znamená zvýšený výkon a nižší spotřebu v případě stejné velikosti výchozího čipu.

Co se procesoru A11 týče, zásadní otázkou zůstává, zda-li jej dostanou k dispozici i aktualizované modely 7S a 7S Plus. Po zkušenostech z iPhonu SE předpokládám, že Apple použije své nejnovější a nejmodernější čipy ve všech představených telefonech. I přes značné hardwarové odlišnosti mezi jednotlivými modely.

iphone 8 fb

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.