Zavřít reklamu

Většina z nás se dostane do kontaktu s novým iPhonem až ve chvíli, kdy s velkým očekávání stáhne vrchní díl z papírového obalu telefonu. Jsou však i lidé, kteří se s ním setkají daleko dříve. Řeč je samozřejmě o různých dělnících, kteří se podílí na jeho výrobě. Napadlo vás však někdy, jak vůbec jejich práce vypadá či co přesně je jejich náplní?

Mladý leaker Benjamin Geskin se nám na tuto otázku pokusil odpovědět a to jak jinak, než po svém. Na svém twitterovém profilu totiž zveřejnil opravdu exkluzivní videa údajně získaná z továren Foxconnu, ve kterých se touto dobou vyrábí nejnovější iPhone 8! Na to, jak alespoň část výroby probíhá, se už podívejte ve dvou jeho tweetech pod tímto odkazem sami.

Jedná se o podvrh?

Geskin získal videa ze serveru Webio, který je jakousi čínskou obdobou nám dobře známého Twitteru. To, zda jsou videa opravdu reálná, se však neodvažuje tvrdit ani sám Geskin. I když jsou videa vcelku krátká, je na nich dobře patrno, že si kameraman nedělal s nějakým prozrazením moc velkou hlavu. To je však ve společnosti, která si musí na určitém druhu utajené výroby zakládat, vcelku nepravděpodobné. Ve Foxconnu totiž panují podle všech dostupných informací opravdu přísná pravidla, která veškeré takového úniky minimalizují na úplné minimum. Veškeré kamery, mobilní telefony a ostatní přístroje, na které by mohly být pořizovány různé záznamy, jsou totiž údajně veškerým zaměstnancům Foxconnu odebírány a v samotném výrobním procesu se objevit nesmí.

Rendery iPhonu 8 od Forbes znázorňující stavový řádek v iOS 11:

 

Pokud se však podařilo některému ze zaměstnanců pronést na veřejnost skutečně reálné video, znamená to jediné. Výroba iPhonu 8 už je skutečně v plném proudu a my se jej zřejmě opravdu v klasickém zářijovém termínu dočkáme.

production-iphone-8-fb

Dnes nejčtenější

.