Zavřít reklamu

Výrobní gigant a jeden z největších partnerů Applu, Foxconn, ohlásil ekonomické výsledky za předchozí kvartál. Jak se ukázalo, společnosti se v posledních třech měsících nijak skvěle nevedlo, oproti původním předpokladům finančníků a analytiků. Změnit tuto situaci by měl iPhone 8, který se bude právě v továrnách Foxconnu (a Pegatronu) kompletovat. Příští kvartál by tak měl být o poznání veselejší.

Byť analytici a experti hodnotí uplynulý kvartál ne příliš optimisticky, o žádný velký problém se nejedná. Foxconn stále vykázal příjmy ve výši 589 milionů dolarů. Společnosti se tedy vedlo v podstatě dobře, jen se očekávaly asi o 25% lepší výsledky.

Za tímto výsledkem stojí především „okurková sezona“, která byla v průběhu prázdnin v plném proudu. Nic moc se nevyrábělo, jelikož největší zakázky byly již vyhotoveny (vlajkové lodě Samsungu), nebo se na ně čeká (Apple).

Meziroční prodeje smartphonů sice vzrostly zhruba o 3%, o to se ovšem postarali čínští giganti Huawei a Oppo. Ty ovšem, ke smůlu Foxconnu, vyrábějí za pomoci vlastních sil. Foxconn je tak závislý na svých největších smluvních partnerech, mezi které patří především Apple. Právě Apple totiž stojí za více než polovinou zisků společnosti, která se kromě montování telefonů věnuje také obrovskému množství dalších věcí, od výroby komponent pro PC, herních konzolí apod.

Foxconn sídlo

Zdroj: Phonearena

Dnes nejčtenější

.