Zavřít reklamu

O tom, že jsou jablečné kukačky královnami světového trhu s nositelnou elektronikou, nemůže být už nějaký ten pátek pochyb. Aby taky ne, uživateli nabízí opravdu široké spektrum funkcí, které ocení prakticky každý. Podle nejnovějších analýz se však zdá, že se jejich čtvrtletní dodávka lehce snížila. Momentálně se Apple Watch choulí „až“ na třetím místě.

Asi vás moc nepřekvapí, kdo se svými dodávkami před Apple Watch dostal. Jsou to samozřejmě společnosti Fitbit a Xiaomi, které se na tomto trhu snaží v poslední době prosadit vší silou. Zatím co Apple dodal podle již zmiňované analýzy zhruba 2,7 milionů hodinek, konkurence dodala 3,5 milionu (Xiaomi) a 3,3 milionu kusů (Fitbit). I přes velmi slušné dodávky však hlásí Fitbit slušný propad, dodávky mu totiž stejně jako Applu poklesly zhruba o jeden milion kusů.

Koncept Apple Watch 3

 

Co však za úspěchem konkurenčních společností stojí? Především to, že jsou jejich produkty daleko levnější, takže si je mohou zákazníci dovolit snáze. Do karet jim může hrát i o poznání širší nabídka, kterou se společnosti pyšní. Například chytré sportovní náramky od Fitbitu jsou v posledních měsících slušným fenoménem a těší se u sportovců značné oblibě.

Apple Watch 3 jsou za rohem

Za poklesem dodávek jablečných kukaček pak stojí podle analytiků hlavně čekání na nový podzimní model Apple Watch 3. Ty by totiž měly přinést opravdu zajímavé novinky, které by mohly posunout nositelnou elektroniku zase o nějaký ten stupínek výše. Podobný scénář můžeme teď ostatně vidět i prodeje iPhonů. I jejich uživatelé totiž v poslední době spíše vyčkávají na to, co vlastně nový iPhone 8 přinese. Pokud budou pak s výsledkem spokojení, zakoupí si nový model, v opačném případě pak sáhnou nejspíš po modelu starším. To potvrzují i analytici, kteří očekávají na trhu se smartwatch výrazně vyšší čísla ve druhé polovině letošního roku, která by měl tvořit převážně prodej Apple Watch. Zda však budou opravdu takové, jaké by měly podle nejrůznějších informací prosakujících ze zákulisí Applu být, se necháme překvapit.

Apple-Watch-3 concept FB

Dnes nejčtenější

.