Zavřít reklamu

Apple téměř před dvěma lety představil 12,9“ iPad Pro se Smart Connectorem. Jedná se o nový typ konektoru, který umožňuje výměnu dat a energie mezi zařízením a příslušenstvím, jako je například Smart Keyboard. Přestože uplynuly už dva roky od zahájení prodeje iPadu Pro, na trhu jsou k dostání pouze čtyři příslušenství se Smart Connectorem, a to už zmíněná klávesnice Smart Connector přímo od Applu a dvě klávesnice a dokovací stanice z dílny společnosti Logitech.

Takto vypadá klávesnice Smart Keyboard pro 12,9“ iPad Pro:

Výrobci příslušenství nezačali pracovat na doplňcích pro iPad Pro se Smart Connectorem hned z několika důvodů. Podle zdroje společnosti Fast Company jsou náklady na výrobu komponent se Smart Connectorem příliš vysoké. Dále jsou dlouhé čekací doby na potřebné součástky. A někteří výrobci příslušenství preferují Bluetooth, protože je jednodušší, levnější a rychlejší, co se týká implementace.

Trh s příslušenstvím pro iPad Pro ještě není natolik velký, aby na něm přežilo vícero alternativ Smart Keyboard. Apple úzce spolupracoval s firmou Logitech na vývoji alternativní klávesnice, která se na trhu objevila ve stejný den jako iPad Pro. Ostatní výrobci příslušenství zjistili, že implementace Smart Connectoru od Applu na iPad Pro je velice omezující.

Apple společnosti Fast Company potvrdil, že několik firem momentálně pracuje na doplňcích se Smart Connectorem, ale je možné, že většina z nich se na trh ani nedostane. Otazník visí také nad tím, zda nové příslušenství nabídne něco nového, pokud jde o funkčnost, nebo ne.

smart connector fb

Dnes nejčtenější

.