Zavřít reklamu

O tom, že se chystá Foxconn, který je jedním z hlavních dodavatelů jablečné společnosti, vystavět v USA tři velké továrny, už pravděpodobně víte. Doposud se však veškeré informace shodovaly na tom, že se budou v nových továrnách vyrábět spíše LCD displeje pro televizory a podobné produkty, než pro jablečné telefony. Nové zprávy, které dnes přinesl web WSJ, však naznačují pravý opak a tvrdí, že se v minimálně jedné z nich začnou vyrábět i LCD displeje pro iPhony.

Byl by to jistě velmi zajímavý zvrat. Linka, která by technologii jablečných displejů s tekutými krystaly bez problému zvládla vyrobit, by se stala první svého druhu v severní Americe. Něco tu však úplně nehraje. Pustil by se Apple zrovna teď do výroby LCD displejů, když se snaží ve své druhé továrně vyrábět i své vlastní OLED displeje? Těžko říci.

Nebudou LCD displeje už příliš zastaralé?

Otázkou též zůstává, kdy se celý projekt výstavby továren spustí a v jakém časovém horizontu sjedou z linek první produkty. Pokud by totiž celý proces trval příliš dlouho, LCD displeje pro iPhony se stanou nezajímavým artiklem. V příštích několika letech by se měl totiž OLED panel stát běžnou součástí každého iPhonu. Jejich výroba je však o poznání složitější, než tomu tak je u klasických LCD a dá se tedy předpokládat, že se k nim Foxconn a potažmo Apple v USA vůbec neodhodlá. Znamenalo by to jediné, vrátit se zpět k původnímu záměru vyrábět větší LCD panely pro monitory či televize nebo prodávat minimálně jeden jablečný telefon s klasickým LCD. Volba by tak pravděpodobně padla na některý z budoucích modelů SE, které si na nízké ceně zakládají a OLED panel se u nich upřímně moc očekávat nedá.

Uvidíme, jak se výrobce jablečných zařízení nakonec rozhodne a zda z linky skutečně nějaké displeje pro budoucí iPhony sjedou. Celý projekt je však zatím zahalen slušnou vrstvou nejasností a její rozkrytí ještě nějaký čas zabere.

wisconsin-foxconn-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.