Zavřít reklamu

Consumer Reports je americký spotřebitelský magazín, který poskytuje objektivní hodnocení a recenze produktů. U některých zařízení, která si to skutečně zaslouží, uvádí, že doporučuje jejich zakoupení. Consumer Reports donedávna doporučoval i přístroje od Microsoftu, ale to se nyní změnilo.

Rozhodnutí se dotýká především čtyř produktů Surface – Surface Book (128GB a 512GB verze) a Surface Laptop (128GB a 256GB verze). Ačkoliv se rozhodnutí týkalo pouze uvedených zařízení, Consumer Reports se rozhodl, že už nebude doporučovat ani tablety od této společnosti, a to včetně modelu Surface Pro.

Consumer Reports v rámci průzkumu oslovil lidi, kteří si zakoupili některý ze zařízení od Microsoftu v období od roku 2014 do začátku roku 2017. Spotřebitelský magazín se zaměřil na více než 90 tisíc produktů redmondské společnosti. Studie zjistila, že 25 % majitelů notebooků a tabletů, kteří používají dané přístroje každý den, začíná mít s nimi problém po dvou letech používání. Podle Consumer Reports je toto číslo alarmující, protože je mnohem vyšší než u ostatních značek. Microsoft tak nesplňuje standardy Consumer Reports, aby mohl mít u svých produktů doporučení na koupi. Průzkumy se provádí každý rok.

Původně produkty z řady Surface při laboratorních testech Consumer Reports fungovaly dobře, ale jak plynul čas a jak se v nich shromáždilo více dat, už nebyly tak spolehlivé. Respondenti průzkumu uvedli, že mají problém zapnout notebook či tablet, nebo jen tak zamrzne, nebo nereaguje dotyková obrazovka. Microsoft však tato zjištění odmítá a věří, že jeho zařízení jsou spolehlivá.

Ve stejné situaci byl v loňském roce Apple. Consumer Reports přestal doporučovat jako MacBook Pro 2016 kvůli špatné výdržnosti baterie. Apple však našel problém, který stál za neustálým vybíjením baterie. Jednalo se o chybu ve skrytém prostředí Safari. Jakmile cupertinská společnost bug odstranila, Consumer Reports přehodnotil své rozhodnutí, a tak opět zařadila MacBook Pro 2016 mezi doporučené produkty.

surface pro fb

Dnes nejčtenější

.