Zavřít reklamu

Je skoro až neuvěřitelné, co dokáží vývojáři z firmwaru HomePodu, který byl už před nějakou chvílí vydán, vytáhnout a rozklíčovat. Na světlo světa se totiž dostávají nové informace de facto každý den a Apple si díky tomuto obřímu úniku rve pravděpodobně všechny vlasy na hlavě. Co mu také zbývá jiného, doposud přísně utajovaný projekt nakonec prozradil svým počinem nejvíc on sám.

Jednou z jablečných „top secret“ věcí u chystaného iPhonu bylo i řešení zabezpečení. V posledních měsících a týdnech se čile diskutovalo, kam Apple umístí tradiční Touch ID, či zda ho nenahradí úplně novou technologií. Druhá varianta se nakonec podle všech dostupných informací a řádcích z firmwaru stala vůbec tou nejpravděpodobnější, pořád je s ní však spojena celá řada otázek. Podle nového objevu vývojáře Guilherma Ramba však dokážeme odpovědět na další z nich.

Řada z vás si doposud kladla otázka, zda dokáže nové Face ID přesně to, co zvládal hravě i jeho předchůdce. Kódy, které Rambo objevil, však tuto skutečnost stoprocentně potvrzují. Nová zabezpečovací funkce by totiž měla podle všeho bez problému zvládat autorizaci v aplikacích třetích stran. To oceníme například v různých aplikacích bank či při potřebě potvrdit svoje údaje nebo transakce kdekoliv jinde.

pearlpaymentauthentication-800x101

Druhým ožahavým tématem, které se řešilo nejen v komentářích pod našimi články, bylo rozpoznávání obličejů více osob. Hlavně někteří muži vyjádřili jisté obavy, zda bude jejich nenalíčená partnerka po ráno vůbec schopna svůj telefon pomocí Face ID otevřít. Nyní se však zdá, že i tyto obavy můžeme hodit za hlavu. Skener obličeje by měl totiž po vzoru Touch ID rozeznat vícero odemykacích variant a je dokonce více než možné, že jich tato technologie zvládne daleko více, než tomu tak bylo u jejího předchůdce. Těžko však říci, zda je to u skenu obličeje vůbec potřeba.

Rendery iPhonu 8 od Martina Hájka:

 

Otevírání i pomocí zadní kamery

Poslední věc, kterou vývojář z řádků vyčetl, je však zahalena tajemstvím. V kodech se totiž objevují zmínky o „FrontPearl“ a „BackPearl“. To by mohlo teoreticky znamenat funkci odemykání pomocí Face ID skrz přední i zadní kameru. O této funkci se však doposud žádné konkrétnější informace neobjevily a je tak dost možné, že se toto označení týká něčeho úplně jiného. Na druhou stranu by však tato funkce zřejmě moc nepřekvapila. V minulých dnech jsme vás totiž informovali o tom, že by měly být fotoaparáty u iPhonu 8 na obou stranách opravdu prémiovými kousky a je tedy možné, že by se zavedením Face ID na zadní stranu až takový problém nebyl. Proti však hovoří využitelnost, která by byla v tomto případě oproti otevírání skrze přední fotoaparát opravdu mizivá. Nechme se však překvapit, s čím nakonec samotný Apple na podium při podzimní keynote vstoupí.

iPhone 8 Guilherme Schasiepen FB

Dnes nejčtenější

.