Zavřít reklamu

Firmware pro připravovaný reproduktor HomePod je zdrojem mnoha zajímavých informací. Kromě upřesnění toho, jak by mohl nový iPhone 8 vypadat, jsme se dozvěděli ještě něco dalšího. Tentokrát se to týká notifikací, resp. toho, jak by se mohl iPhone 8 chovat v momentech, kdy jej má uživatel v rukách a aktivně na něm něco dělá. Vše totiž nasvědčuje tomu, že v tomto případě dojde k potlačení zvukových notifikací.

Tato nová funkce je ve firmwaru HomePodu zmiňovaná několikrát. Například jako „TLAttentionAwarnessObserver“, zároveň je vše propojené s ovládáním hlasitosti. Kód se následně větví do několika dalších příkazů, mezi které patří například „supportsAttentuatingTonesForAttentionDetected“, nebo „updateAudioVolumeDynamicallyForAlert“.

Tyto funkce tak budou s největší pravděpodobnosti využívat 3D skeneru obličeje, který se bude nacházet na čelní straně iPhonu. Podle toho telefon pozná, jestli jej uživatel aktivně používá, a bude se této informaci moci přizpůsobit. 3D skener obličeje by měl u nového telefonu sloužit také jako nástroj pro verifikaci uživatele a následné odemčení telefonu. Zobrazovací a rozlišovací schopnosti senzorů by tedy měly být na velmi vysoké úrovni. Uvidíme, zda-li se takovéto funkce opravdu dočkáme a pokud ano, kolik podobných se Applu podařilo před zvědavci utajit. Čekání na představení nového iPhonu se krátí, vše by mohlo být jasné už zhruba za měsíc.

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.