Zavřít reklamu

Apple včera večer vydal pátou developerskou betaverzi nového iOS 11. Během noci se s ní tak seznámili především uživatelé za oceánem, proto se již hned ráno objevily první články a videa která popisují, co je v nové betaverzi nového. Pojďme se tedy na krátké shrnutí podívat. Pokud vás nebaví číst, na konci článku najdete video, ve kterém je všech 90+ novinek jasně popsaných a představených.

Jednou z nejzásadnějších změn je odstranění synchronizace iMessages v iCloudu. Tato funkce existuje kvůli ušetření nějakého toho místa navíc, v 5. betě je ovšem pryč. Mělo by se však jednat pouze o dočasné řešení. Funkcionalita by měla být přidána zpátky někdy v průběhu updatů hotového iOS 11. Zatím není jasné, proč se Apple k tomuto kroku uchýlil.

Další velkou změnou je přepracování ovladače hudby v kontrolním panelu. Kromě redesignu jsme se dočkali také tlačítka pro zobrazení okolních zdrojů pro přehrávání, jako například AirPods apod. Ikona nastavení prošla malým faceliftem, stejně tak jako ikonka pro fotoaparát. Nahrávání obrazovky nově zobrazuje červenou notifikaci na horní straně displeje, oproti původní modré. Mezi další změny patří mírné úpravy animací a uživatelského rozhraní, kdy se jedná o opravdu jemné detaily. Kompletní seznam změn i s ukázkami, si můžete prohlédnout na videu níže.

iOS 11 FB 2

Zdroj: Macrumors, EverythingApplePro

Dnes nejčtenější

.