Zavřít reklamu

iPad od Applu můžeme pokládat za zařízení, které ve srovnání s iPhonem hraje jen jakési druhé housle. Jedno se mu ale nedá upřít: minimálně v posledních čtyřiadvaceti hodinách se stal opravdu žhavým tématem.

Prvním důvodem bylo oznámení finančních výsledků společnosti Apple za třetí kvartál letošního roku, kdy jsme se mohli dozvědět, že poprvé po dlouhé době zaznamenaly prodeje iPadu významnější nárůst. O několik hodin později se server WinFuture postaral o další nečekané překvapení. Zveřejnil totiž zajímavé údaje z webu společnosti Microsoft, které naznačují, že Microsoft pracuje na obalu s názvem iPad Touch Cover.

¨

V dubnu letošního roku Microsoft nahrál sérii PDF dokumentů, souvisejících s lithiovými bateriemi. Řada položek na seznamu souvisela se známými produkty od Microsoftu, jako jsou HoloLens, Surface Book, Xbox One a tucet smartphonů Lumia a Nokia. Na seznamu se ale objevila i zcela nečekaná položka s názvem „iPad Touch Cover (Model 1719)“. Jak přesně by ale obal na iPad od Microsoftu měl vypadat?

Související PDF dokument bohužel neobsahuje žádné fotografie ani nákresy, jeho součástí je ale jeden jasný klíč: součástí obalu bude malá lithiová baterie, což napovídá možnosti, že by k němu mohla patřit i klávesnice. Server WinFuture dále poukázal i na fakt, že kryty na iPad od společnosti Logitech obsahují prakticky ty samé baterie. Název Touch Cover, který Microsoft v minulosti použil i pro kryty na svůj Surface, napovídá zase tomu, že by součástí krytu skutečně mohla být i klávesnice.

Bez ohledu na to, zda kryt od Microsoftu pro iPad nakonec spatří světlo světa, zůstává faktem, že v posledních letech již několikrát došlo ke spolupráci těchto dvou společností. Microsoft v roce 2014 konečně vydal kancelářský balíček Office i pro iPad a iPhone.

ipad pro fb

 

Dnes nejčtenější

.