Zavřít reklamu

O Applu se všeobecně ví, že se snaží neustále inovovat a vyvíjet nadčasové produkty, které usnadní jejich uživatelům každodenní život. Toto úsilí však společnost stojí krom času i nemalé peníze. V posledním čtvrtletí na tuto položku padly takřka tři miliardy dolarů. Naznačuje tato částka příchod něčeho velkého? Možná. Tim Cook něco takového sám potvrdil.

Velké výdaje se daly očekávat

2,94 miliardy dolarů. Přesně tolik jablečná společnost do svého výzkumu nasypala. Zdá se vám to moc? Asi by nemělo. Vzpomeňte si na vše, co má jablečná společnost v plánu v tomto roce představit a zjistíte, že se o tak vysokou částku nejedná. Jen vývoj samotného iPhonu 8, HomePodu a chystaných Apple Watch 3. generace musel spolknout obrovské peníze a tak se spíše nabízí otázka, zda bylo vůbec možno ze zbylých prostředků něco inovativního vůbec vymyslet. Problém by však neměl být ani tohle.

Tim Cook se totiž na včerejším oznamování finančních úspěchu společnosti za Q3 2017 pochlubil, že se jeho společnost stále ve velké míře zabývá vývojem autonomního systému do automobilů. Zároveň se nechal slyšet, že je tato technologie velmi finančně náročná, na druhou stranu však do budoucna skvěle návratná. Autonomní systémy by totiž podle jeho slov rád viděl ve více strojích, než jen automobilech. Je tedy více než jasné, že ani na tomto poli Apple svými financemi nešetří.

Krom již zmíněných věcí má jablečná společnost samozřejmě rozpracované i další zajímavé věci. Namátkou můžeme zmínit třeba snahu vytvořit zdravotnickou platformu pro ukládání veškerých dat o zdraví pacientů, která by měla být sdílena mezi jednotlivými nemocnicemi a dát tak lékařům jasný obraz o celkovém zdraví či druhou generaci AirPods, o kterou se Apple údajně pokouší též. Spousta projektů je navíc přísně utajována a jejich finanční náročnost se tak na světlo světa též dostává velmi ztěžka.

Dá se Applu věřit?

Je tedy více než jasné, že tři miliardy dolarů na pokrytí veškerých nákladů nejspíš bez problému stačí. Na druhou stranu, proč by Apple nemohl nějakou větší investici jednoduše utajit, když by věděl, že by vzbudila velké podezření. V případě projektu Apple Car bych si osobně na tuto praktiku klidně vsadil. Těžko však říci, jak se věci ve skutečnosti mají. Tak či tak je takto vysoká investice velkým příslibem do budoucna, který jasně říká, že velké věci ještě určitě přijdou.

apple-money-fb

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.