Zavřít reklamu

Martin Hájek, poměrně známý designér s českými kořeny, poslal do světa nejnovější rendery iPhonu 8. Ty samozřejmě korespondují s aktuálními informacemi, které slýcháme od různých zahraničních zdrojů. Nejedná se přitom o první koncept letošního iPhonu od tohoto designéra. Přesně před měsícem totiž Martin ukázal hodně podobný koncept, kterému vévodil především minimalistický design přední části i zad, kde trůnilo jen obří logo.

Dnešním renderům opět nechybí vertikálně orientovaný duální fotoaparát, displej s minimálními rámečky, výřez v horní části předního panelu sloužící pro senzory a fotoaparát a nakonec ani na pravém boku výrazně větší power button. Právě ten by mohl posloužit pro Touch ID, jisté ale zatím nic není. Applu se totiž rozhodl u letošního iPhonu odstranit ikonické domovské tlačítko právě na úkor „nekonečnému“ displeji.

Ve finále jsou tak tři varianty, jak se Apple s absencí Home Buttonu a tím pádem i Touch ID vypořádá. Buďto se mu jej podařilo integrovat do displeje, což by znamenalo revoluci. Další možností je umístění snímače právě do postranního power tlačítka. Poslední volbou je Touch ID zcela z telefonu odstranit a nahradit jej jinou biometrickou funkcí, pravděpodobně snímáním obličeje nebo oční duhovky.

Jak se Apple se vším vypořádá, se dozvíme už za měsíc, kdy by měl být iPhone 8 představen.

iPhone 8 render Martin Hajek FB

Dnes nejčtenější

.