Zavřít reklamu

Pozdvižení, nadšení a velká očekávání. To všechno přineslo červnové představení jablečného HomePodu. Tento první inteligentní reproduktor společnosti Apple by měl totiž vnést do nynější nabídky potřebné oživení a jasně naznačit, jaký směr je v této oblasti ten správný. Uživatelé si jsou jeho skvělých funkcí vědomi a prakticky od samotného představení po něm doslova lační. Ačkoliv se dočkají až v prosinci tohoto roku, některé důležité informace o produktu pronikají na světlo světa už nyní.

Apple je známý svou tajemností a striktním střežením informací týkajících se doposud nevydaných produktů. V pátek však vypustila do světa firmware již zmiňovaného HomePodu a hádejte, co se nestalo. Vývojáři z něj vytáhli spousty zajímavých informací, které nám Apple při představení svého produktu zatajil. Jsou však velmi zajímavé a celou představu o produktu dokreslují přímými rysy. Nyní už třeba víme přesné rozlišení displeje a velikost paměti RAM.

Konečně známe detaily displeje

O displeji, kterým měl HomePod disponovat, se mluvilo už dlouho předtím, než byl samotný produkt představen. Z velkého dotykového panelu na boční straně reproduktoru však nakonec sešlo a displej tak praktiky okamžitě upadl do zapomnění. Pamatujete si však na fotografie a videa, které znázorňují hovořící Siri? Její hlas znázorňují různé vlnky a obrazce, které jsou promítány na horní straně HomePodu. A právě díky informacím firmwaru je rozlišení „Siriiných úst“ dokonale známé. Displej by měl disponovat rozlišením 272 x 340 bodů. Není to sice moc, pro potřeby produktu tohoto typu to však stačí více než bohatě. Displej by měl krom znázornění Siri disponovat virtuálními tlačítky pro redukci hlasitosti a aktivaci Siri. Je sice pravděpodobné, že zvládne i daleko více, jeho rozlišení však bude pro většinu věcí tohoto typu stačit.

Daleko před konkurencí

Druhým velmi zajímavým zjištěním je velikost RAM paměti. Ta by měla u HomePodu dosahovat solidního 1 GB. Jen pro představu, stejnou pamětí disponuje například i iPhone 6. Srdcem jablečného reproduktoru pak bude čip A8, který tepe v již zmiňovaném iPhonu též. Spojení těchto dvou věcí slibuje jediné – výkon reproduktoru bude mnohonásobně vyšší, než je tomu u jakékoliv konkurence. Ostatně, právě díky skvělému výkonu si může Apple dovolit věci, které na ostatních produktech konkurenčních společností nenajdete nebo tam nejsou až tak přesvědčivé.

HomePod vs. MacPro (a Sonos) od Martina Hájka:

HomePod – iPhone bez obrazovky

O víkendu se též objevily informace, které naznačují fungování celého produktu na systému iOS. Systém bude sice lehce upraven, hlavní myšlenku si však zachová. Pokud se to Applu podaří vyladit k dokonalosti, bude se muset jeho konkurence v následujících měsících opravdu hodně otáčet, aby s takto skvělým a silným hráčem dokázala vůbec udržet krok. Neexistuje totiž prakticky jiná možnost, než přinést svým produktům nové inovace. Na cenu totiž konkurenti sázet rozhodně nemohou. Tu totiž Apple stanovil na 349 dolarů a jasně tak naznačil, že je pro něj dostupnost opravdu důležitým faktorem a moc rád by svůj produkt rozšířil mezi své uživatele co nejpočetněji. Uvidíme, jak se mu tento tah nakonec vyplatí.

homepod-white-fb

Dnes nejčtenější

.