Zavřít reklamu

WhatsApp je jedna z nejpopulárnějších chatovacích aplikací. Pomocí internetového připojení můžete posílat textové zprávy, zvukové zprávy, obrázky, videa, mnoho druhů různých dokumentů nebo i provádět telefonické hovory. To vše samozřejmě zdarma a bez otravných reklam.

WhatsApp je ovšem oproti ostatním chatům vázaný na konkrétní telefonní číslo. Aplikace samotná je tedy dostupná pouze pro telefony. Oficiálně neexistuje způsob, jak ji nainstalovat pro další zařízení jako tablety apod. V dnešním článku se tedy podíváme na způsob, jak celý problém vyřešit a to až 3 možnostmi. Díky následujícím postupům budete schopni používat tento populární chat  na iPadu nebo iPodu Touch.

1. S použitím WhatsApp Web přímo v prohlížeči

Pro účely používání WhatsAppu na počítači vymysleli tvůrci speciální verzi aplikace, kterou lze spustit přes internetové rozhraní přímo v prohlížeči. Tuto verzi lze však spustit i na iPadu nebo iPodu. Bohužel v Safari je ochuzena o některé funkce, například o posílání zvukových zpráv. Naštěstí se WhatsApp Web neustále vyvíjí a proto je možné, že v průběhu času bude plná podpora Safari dodána.

  1. Otevřete Safari, či jiný prohlížeč, na svém iPadu nebo iPodu a navštivte stránku web.whatsapp.com
  2. Po načtení stránky zjistíte, že se otevřela v mobilním zobrazení, které nám pro tento návod nevyhovuje. Proto podržte prst na obnovovací šipce na vrchní části okna. Vyberte Úplná verze stránky.
  3. Stránka WhatsApp Web se nyní načte v plném zobrazení společně s QR kódem. Tento kód vás přihlásí k vašemu účtu. Bude nutné jej naskenovat pomocí telefonu:
  4. Na iPhonu otevřete aplikaci WhatsApp. Ve spodu okna navštivte kategorii Nastavení a dále pokračujte do WhatsApp Web/Desktop > Skenovat QR kód. Nastavte fotoaparát telefonu na QR kód z iPadu nebo iPodu. Aplikace sama kód načte a přihlásí vás.

2. S použitím aplikace od vývojáře třetích stran

Na App Store můžeme najít mnoho aplikací od vývojářů třetích stran, které dokáží absenci oficiální aplikace WhatsApp pro iPad nahradit. Příklady takových aplikací mohou být třeba Chat for WhatsApp nebo Messenger for WhatsApp. Obě zmiňované aplikace jsou zdarma a nabízejí přehlednější a jednodušší přístup k chatu WhatsApp než přes prohlížeč. Často ale zobrazují reklamy.

3. S použitím neoficiální aplikace WhatsPad++

Pokud požadujete plnohodnotnou aplikaci WhatsApp, můžete kouknout na neoficiální program pro iPad nazývaný WhatsPad++. Tato aplikace není ke stažení v App Store. Získáte ji díky softwaru Cydia Impactor. Tento software umožní instalaci i neprověřených aplikací na iOS zařízení. Jelikož se jedná o neoficiální aplikaci, je použití zmíněných programů na vlastní zodpovědnost.

  1. Na svůj Mac nebo PC stáhněte a nainstalujte WhatsPad++Cydia Impactor.
  2. Připojte svůj iPad, či iPod k počítači kabelem.
  3. Spusťte program Cydia Impactor.
  4. Přetáhněte stažený soubor WhatsPad++ do okna Cydia Impactoru.
  5. Budete požádání i vyplnění Apple ID, které je použito pro instalaci aplikace do zařízení. Pokud nechcete zadávat své vlastní ID, můžete vytvořit nové na appleid.apple.com a to následně zadat.
  6. Po zadání Apple ID se začne aplikace instalovat do vašeho iPadu nebo iPodu. Uvidíte ikonu WhatsPadu++ na ploše iOS.
  7. Po oznámení o dokončení instalace otevřete Nastavení na vašem iPadu, či iPodu. Následně pokračujte do Obecné > Profily. Nyní otevřete profil nazvaný zadaným Apple ID a stiskněte tlačítko Důvěřovat vývojáři.
  8. Vše je již připraveno k použití. Otevřete aplikaci a pokračujte podle pokynů na obrazovce.

Důležité je ještě zmínit, že pokud nebylo vyplněné Apple ID spjato s vývojářským účtem, aplikace WhatsPad++ po 7 dnech expiruje a bude nutné ji do zařízení nainstalovat znovu. Pro vývojáře je tato doba prodloužena až na 1 rok.

whatsapp-web-ipad-fb

Zdroj: iDrop News

Dnes nejčtenější

.