Zavřít reklamu

Google v roce 2010 představil dynamické vyhledávání, které bylo označeno za budoucnost vyhledávání. Google označil funkci jako search-before-you-type. Dynamické vyhledávání zobrazovalo výsledky už během psaní, což mělo uživateli ušetřit spoustu času. Ale nyní to funguje tak, že se pod vyhledávacím řádkem zobrazí návrhy, přičemž musíte buď vybrat jeden z navrhovaných dotazů, nebo dotaz dopsat sami, aby se vám zobrazily jakékoliv výsledky.

„V roce 2010 jsme spustili službu Dynamické vyhledávání s cílem poskytnout uživatelům informace, které potřebují co nejrychleji, a to při psaní vyhledávacích dotazů na desktopech,“ uvedl Google pro Search Engine Land. „Od té doby se vyhledávání změnilo a provádí se především na mobilních zařízeních s odlišnými vstupy, interakcemi a omezeními na obrazovce.“

Google se z výše uvedených důvodů rozhodl službu z vyhledávání odstranit, aby se mohl zaměřit na způsoby, jak vyhledávat na všech zařízeních ještě rychleji a plynuleji. V době, kdy bylo dynamické vyhledávání představeno, Marissa Mayerová, tehdy viceprezidentka Googlu pro vyhledávací produkty, uvedla, že uživatelských výhod dynamického vyhledávání je spousta, ale že tou hlavní výhodou je ušetřený čas. „Naše testování ukázalo, že dynamické vyhledávání průměrnému uživateli ušetří dvě až pět sekund na jedno vyhledávání,“ dodala někdejší viceprezidentka Googlu.

google fb

Dnes nejčtenější

.