Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o velké investici Applu do výrobních linek společnosti LG. Ta by měla v následujících letech jablečné společnosti na oplátku zajistit stálý přísun kvalitních OLED displejů. Jejich výroba je na rozdíl od klasických displejů o poznání složitější a bez kvalitních výrobních linek by se pravděpodobně opakovala situace z letoška, kdy někteří menší dodavatelé své závazky nedodržely a přidělaly Applu hluboké vrásky na čele.

LG usiluje o spolupráci s Applem už delší dobu. Obrovský odběr OLED panelů od konkurenčního Samsungu však Apple k tomuto kroku donutili až letos. Doposud však nebylo úplně jasné, v jakém časovém intervalu se podaří celý projekt zrealizovat a linky spustit. První informace hovořily o roce 2019 jako o nejpravděpodobnější alternativě. To by však pro Apple znamenalo další rok významné podpory konkurenčního Samsungu. Je tedy jasné, že by tato cesta úplně ideální nebyla. To ostatně potvrzuje i jeden z nejznámějších a nejkvalitnějších analytiků Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities.

Apple se bude snažit o co nejrychlejší spuštění dodávek

Cupertinská společnost je velmi odhodlaná k co největšímu urychlení případného spuštění nové linky. Proto je velmi pravděpodobné, že se tento projekt podaří zrealizovat značně dříve a první iPhony s novými OLED displeji přijdou už v roce 2018,“ myslí si Kuo. Zdůrazňuje však jistou nezkušenost LG, která by mohla způsobit ze začátku výroby určité problémy. „LG Display není ve výrobě OLED displejů ani zdaleka tak zběhlý jako Samsung a je možné, že si některé potřebné komponenty ze začátku nezvládne vyrobit sám. Postupem času se to však pravděpodobně změní.“

Koncepty iPhonu 8 od Apple iDesigner:

Podle Kua by mohlo LG těžit mimo jiné z toho, že se k nim některé společnosti rády připojí i z „morálního hlediska“. Samsung, který nyní celý trh s OLED displeji ovládá, totiž nastavil některé podmínky na trhu tak vysoko, že některé společnosti de facto vyšachovaly. Spojení s ambiciozním projektem Applu a LG by tak mohlo některé společnosti katapultovat opět plusových čísel, od kterých by se pak mohly odrazit k případné realizace linek vlastních. Zda se však podobné scénáře opravdu naplní ukáže až čas.

iPhone 8 FB 4

Zdroj: phonearena

Dnes nejčtenější

.