Zavřít reklamu

ARKit, nástroj pro rozšířenou realitu, který společnost Apple představila na letošním WWDC, si nachází čím dál více využití. Vývojáři používají ARKit nejen v herním průmyslu, ale i mnoha dalších odvětvích. Jedním z nejnovějších počinů je předělávka kdysi slavného videoklipu k songu „Take on Me“ kapely A-Ha. Nejedná se však o nějaký remake – tato verze „Take on Me“ udělá videoklip z toho, co vás právě obklopuje.

Nové, interaktivní podoby klipu původně z osmdesátých let se zhostilo studio Trixi, zabývající se rozšířenou realitou. Za využití ARKitu od Applu vytváří hry a aplikace pro rozšířenou realitu. Kromě ARKitu použili vývojáři z Trixi k tvorbě klipu nástroje platformy Unity 3D a GameFlow. V klipu pak zkombinovali záběry reálného světa s černobílými skicami postav – podobně jako v původním videu, které můžete vidět zde:

Zatímco v osmdesátých letech minulého století trvalo několik měsíců usilovné práce, než mohl videoklip spatřit světlo světa, podle zakladatele studia Trixi Chipa Sineniho to jeho týmu zabralo pouhých několik dní.

Sineni dále uvedl, že nejtěžší na celé tvorbě bylo vytvoření efektu, který by okolnímu světu propůjčil nádech z klipu „Take on Me“. Dílo se podařilo přímo výtečně a jistě ho ocení nejen nostalgičtí pamětníci.

Platforma ARKit vtrhla po svém uvedení do světa s opravdu velkou vervou. Již první ukázky v rámci červnové WWDC sklidily velký ohlas, se stejným úspěchem se ale setkávají i následující díla nejrůznějších vývojářů. Ještě větší rozmach ARKitu mnozí předpovídají v souvislosti s příchodem iPhonu 8, který by měl být podle všeho doslova nabitý revolučními funkcemi a technologiemi. Nechme se překvapit.

Take on Me ARKit fb

Dnes nejčtenější

.