Zavřít reklamu

Cupertinská společnost představuje každý rok vcelku pestrou škálu těch nejmodernějších a nejpropracovanějších produktů a i tento rok nebude výjimkou. Proto jsme si pro vás připravili malé shrnutí, které by vás mělo o těch nejlepších letošních kouscích ve zkratce informovat. Pojďme se na ně tedy podívat.

HomePod

Trh s inteligentními reproduktory zažívá v poslední době velký boom a Apple si je toho samozřejmě moc dobře vědom. Na jeho zařízeních s velkou oblibou funguje jablečná asistentka Siri a byla by určitě škoda její potenciál ještě více nevyužít. Proto se Apple rozhodl pro vývoj vlastního inteligentního reproduktoru, který by mohl konkurovat již zaběhlým produktům od Amazonu či Googlu. Svůj finální produkt představil už na červnové WWDC a jasně naznačil, že se je na co těšit. Nadupaný hardware potěší především každého milovníka kvalitního zvuku. Ostatně právě na něj se Apple zaměřil především. Krásný minimalistický vzhled bez zbytečných rušivých elementů zas dotvoří jedinečným stylem každou moderní domácnost. Velký přínos spatřujeme též v integraci HomeKitu, jehož integrace se pomalu začíná dostávat i do Čech. Za cenu, která by se měla pohybovat okolo 349 dolarů se tak bude jednat o opravdu zajímavý kousek pro všechny uživatele Applu.

První HomePody se v domácnostech objeví pravděpodobně letos v zimě.

iPhone 8

Desáté výročí představení prvního iPhonu by mělo být oslaveno velkolepě, myslí si to alespoň lidé v Applu. Proto se při této příležitosti rozhodli vytvořit prémiový model svého telefonu, který by měl být doslova prošpikovaný nejmodernějšími technologiemi a představovat ten nejvyšší stupeň dosavadního pokroku společnosti Apple na trhu s telefony. Podle všeho se tak můžeme těšit na 5,8“ OLED displej, bezdrátové nabíjení, skener oční duhovky, Touch ID zabudovaný v displeji či funkci rozšířené reality ARKit. Bude se tedy bezesporu jednat o to nejlepší, co doposud z továren nakousnutého jablka vyšlo a to žádný fanoušek Applu by si to neměl nechat ujít. Jasně, výroční iPhone bude stát pořádný ranec, pocit z takto našlapaného nakousnutého jablka však bude k nezaplacení a své stoupence si jistě najde.

Datum jeho představení sice zatím známo není, podle posledních informací se však nic na tradičním zářijovém představování iPhonů nic nemění a tak ho pravděpodobně poprvé spatříme právě tam.

Apple Watch 3

Jablečné hodinky se za poměrně krátkou dobu své existence staly fenoménem. Jejich třetí generace by měla své předchůdce v mnoha věcech předehnat a zlepšit. Můžeme se těšit hlavně na vylepšený displej, který by mohl disponovat Micro-LED technologií, pokročilejší fitness měření, daleko větší výdrž baterie či možnost telefonovat a psát bez nutnosti blízkosti iPhonu.

Jejich design se sice s největší pravděpodobností nezmění, to jim však na hodnotě rozhodně neubere. Právě jednoduchý tvar se zaoblenými hranami z nich dělá velmi příjemného elegantního pomocníka a prodlouženou ruku vašeho telefonu.

Představení se dočkáme pravděpodobně na podzim tohoto roku. Ve hře je i představení spolu s iPhony na podzimní konferenci Applu.

iPhone 7s a 7s Plus

Pokud vás na podzim prémiový iPhone 8 zklame, můžete sáhnout po verzi 7s. Tu totiž Apple pro letošek chystá také. U „eskových“ iPhonů se Apple pravděpodobně nijak neodchýlí od své tradice a do těla rok starého kolegy nasadí jen vylepšení hardware. Vzhledem iPhonu 7 však a, ni téměř rok po jeho uvedení nikoho neurazíte a získáte opravdu hezký telefon. Vylepšený hardware vám navíc nabídne opravdu svižný telefon se zajímavými funkcemi, které vám k běžnému využívání bez problému postačí. V úvahu však připadají i různá vylepšení, které by mohly svým „eskovým“ telefonům inženýři z Applu do kolébky po vzoru iPhonu 8 nadělit. Těžko však říci, zda se k takovému kroku odhodlají.

I iPhony 7s a 7s Plus se s největší pravděpodobností představí na podzimní konferenci spolu s iPhonem 8 a chytrými hodinami třetí generace.

iMac Pro

Když Apple na červnové WWDC představil svůj nový iMac Pro, spadla velké části jablečných fanoušků brada. Stroj, který by si měli zamilovat lidé potřebující vysoký výkon, představil opravdu působivý hardware. Ostatně, procesor Intel Xeon, 5K displej nebo 128 GB RAM paměť hovoří za vše.

Cena nového iMacu bude sice astronomická a nejrůznější konfigurace ji ještě navýší, dostanete však počítač bez kompromisů. Co je však na tomto stroji skoro nejúchvatnější? Asi to, že všechen jeho brutální výkon se vejde do klasického těla počítačů Mac. To je navíc pro tuto verzi velmi vkusně upraveno do odstínů šedé, což dodává stroji ještě větší nádech výkonností.

První iMacy se dostanou na pulty obchodů v průběhu letošního prosince.

Snad jste se předchozími řádky na blížící se produkty dostatečně navnadili a vybrali si své favority. Pokud ne, nesmutněte. V kuloárech se šušká o spoustě produktů, které by mohl Apple potenciálně letos představit také. Je možné, že se dočkáme třeba druhé generace iPhonu SE či něčeho podobného. Úrodné představovací období nás však teprve čeká, tak se nechme překvapit.

iPhone 8 martin hajek FB

Dnes nejčtenější

.