Zavřít reklamu

Sledovat polohu blízkých už na zařízeních od Applu můžeme, ale cupertinská společnost zřejmě hodlá oblíbenou funkci posunout na další úroveň. Nechala si patentovat vynález s názvem „biometrické potvrzení“. Hlavním cílem je usnadnit život především rodičům, kteří si tak budou moct ověřit, že iPhone v ruce drží skutečně jejich ratolest.

Ve hře samozřejmě není jen iPhone, ale smysl dávají i chytré hodinky Apple Watch, na nichž by šlo potenciální novinku používat. Zařízení dítěte se spáruje se zařízením jednoho či obou rodičů. Sdílení geografické polohy nebude ničím převratným, jablečné produkty ho umožňují již nějaký ten pátek. To, co by nás mělo skutečně zaujmout, bude možnost ověřit, jaká osoba iPhone nebo Apple Watch opravdu používá.

apple-watch

Dá se předpokládat, že Apple chce rodičům pomoct zejména s dohledem nad staršími dětmi a teenagery. Zvlášť v dnešním světě je to často zapotřebí. Navíc většina puberťáků má iPhone neustále při sobě. Není však vyloučeno, že by funkce nemohla posloužit i ostatním.

Zařízení získá data o poloze klasicky z GPS, k ověření osobních informací o uživateli pak použije biometrických skener, například senzor na otisk prstu nebo nově čtečku oční duhovky či sken obličeje. Ve hře je tak i možnost, že by nebylo nutné se zařízení dotknout, a přesto by bylo možné zjistit uživatelovu identitu.

Jakkoliv se může nápad zdát zbytečný, věříme, že by mnoha lidem pomohl. A i když většina patentů Applu nakonec končíme v šuplíku, v tomto případě se nejedná o žádnou nereálnou věc, a proto je docela možné, že se jí jednoho dne dočkáme.

iPhone tracking facebook

Dnes nejčtenější

.