Zavřít reklamu

Charakteristickým rysem iPhonu je tlačítko Home Button, které by však mělo být u výročního modelu odstraněno. Už za několik týdnů by mělo světlo světa spatřit špičkové zařízení s přepracovaným designem a zajímavými funkcemi. Ačkoliv cupertinská společnost odhalí iPhone 8 v září, do prodeje by se neměl dostat dříve než v říjnu či v listopadu. Pokud jste doposud doufali, že se vám ikonický iPhone dostane do rukou už koncem září či začátkem října, pravděpodobně vás zklameme, protože nejnovější informace uvedené na stránkách Maca Otakary potvrzují opoždění prodeje.

Mac Otakara získal informace od zdroje z dodavatelského řetězce. Podle něj by se měl iPhone 8 dostat do prodeje v první polovině Q1 2018 (říjen až prosinec). Znamenalo by to tedy, že by se jubilejní model dostal k prvním zákazníkům ke konci října či začátkem listopadu, což je v souladu s mnoha předcházejícími prognózami analytiků. Do České republiky by tak iPhone 8 dorazil až začátkem příštího roku.

Zdroj viděl přední stranu iPhonu pouze v černé barvě, a tak je velice pravděpodobné, že iPhone 8 v bílém provedení nebude k dispozici.

Otazníky visí nad tím, kde bude umístěna čtečka otisků prstů. Posledních několik zpráv naznačovalo, že Touch ID bude vložen do power buttonu. Mac Otakara tuto spekulaci vyvrací tím, že postranní tlačítko nemá žádná čidla či komponenty potřebné pro Touch ID, což naznačuje, že bude plnit funkci pouze zamykacího tlačítka. Čtečka otisků prstů tedy bude buď zabudovaná přímo do displejové části, nebo ze zařízení úplně odstraněná a narazená systémem pro rozpoznávání obličeje.

Mac Otakara ještě poukázal na několik nových senzorů umístěných vedle selfie kamery. Ukazuje, že jsou do iPhonu zabudovány 3D senzory pro rozpoznávání obličeje a že je FaceTime kamera přemístěna doprava.

iPhone 8 Iris Scanner FB

Dnes nejčtenější

.