Zavřít reklamu

Nekonečný příběh nazvaný Výroba iPhonu 8 pokračuje. Ač slyšíme ze všech stran hlasy tvrdící absolutní krizi výroby a de facto nulové šance na splnění slibovaného zářijového termínu, najdou se občas i zprávy pozitivnější. Ty pak těší o to víc, když vyjdou z úst relativně spolehlivého zdroje. Dnešní zprávy jsou toho živým důkazem. Benjamin Geskin, který se už delší dobu prezentuje opravdu přesnými leaky a dalšími vcelku přesnými informacemi, totiž na svém twitterovém účtu zářijový termín představení nové jablečné vlajkové lodi potvrdil.

Rendery iPhonu 8 od Forbes znázorňující stavový řádek v iOS 11:

 

Má mladý leaker pravdu?

Podle jeho informací se společnost Foxconn, která Applu iPhony dodává, pustila do výroby. Zatím jde sice jen o zkušební produkci, ta masová je však pravděpodobně na spadnutí. Vypadá to tedy, že i když si dal letos Apple se zahájením výroby celkem na čas, vše se nakonec stihne v klasickém termínu. To je však jen část jeho skvělých informací.

Druhou a možná podstatnější částí je totiž Geskinovo tvrzení o zdařilé implementaci Touch ID do displeje telefonu. Apple totiž podle jeho informací sestavil zkušební stroj na testování snímačů otisků prstů z obrazovky. Naše nadšení bychom však měli alespoň lehce krotit. Sám Benjamin si není implementací skálopevně přesvědčen, nicméně je podle něj opravdu velká šance, že jeho zdroje nelžou.

Jestli jsou Geskinovy informace správné, pak se Applu podařilo doslova za minutu dvanáct vyřešit veškeré problémy spojené s výrobou, tedy alespoň tou hardwarovou. Co se týká softwarové stránky věci, bych byl s tímto tvrzením opatrnější. Možné problémy se softwarem při bezdrátovém nabíjení by totiž mohl Apple elegantně vyřešit některou z aktualizací chystaného systému iOS 11. iPhone 8 by tak mohl rovnou „startovat“ s iOS 11.0.1, který by tuto chybu vyřešil. Jablečná společnost by tak získala zhruba dva měsíce času k dobru, což je s ohledem na časový přes při výrobě „osmičkového“ iPhonu nevšední luxus.

Závěrem si nalejme čistého vína. Je potřeba si totiž uvědomit, že se Geskinovy informace za oficiální zdroj informací považovat nedají. Jak už jsem však výše, jeho informátoři a zdroje patří mezi ty věrohodnější a Benjaminovy předpovědi nás o tom už párkrát přesvědčily. Kdo jim však věřit nechce, nemusí. Jediné správné rozuzlení tohoto příběhu, který se mimochodem každoročně opakuje, nám stejně přinese pouze a jen sám Apple.

iPhone 8 Dark Mode FB

Dnes nejčtenější

.