Zavřít reklamu

iPhone už možná nebude jedničkou v monetizaci hraní her na smartphonech. Společnosti DeltaDNA vypracovala studii, do které bylo zapojeno 1,4 miliony hráčů ze Severní Ameriky. Jasně z ní vyplývá, že dosud velmi silnou pozici Applu začínají ohrožovat Google se Samsungem. Jde o údaje za červen 2017.

Firma se zaměřila jednak na podíl hráčů, kteří na dané platformě za hry utrácejí každý den, a průměrnou čásku, kterou tito denně aktivní hráči za svůj koníček utratí. Nekompromisním vítězem se stal smartphone Samsung Galaxy S8+, a to v obou případech – denně z účtu odejdou peníze 3,3 % uživatelů, kteří v průměru utratí 54 amerických centů (asi 12 korun).

Z druhého místa se na něj dotahuje iPhone 7 Plus s čísly 2,6 % a 36 centů (8 korun), za nímž velmi těsně skončil Pixel XL od Googlu s velmi podobným skóre, a sice 2,6 % kažodenních hráčů s průměrnou útratou 32 centů (7 korun).

deltadna-2

Hraní na iOS má před Androidem stále navrch, na jablečné smartphony se dotáhly akorát zmíněné špičkové modely od Samsungu a Googlu.

„Fakt, že hry na iOS se monetizují lépe než ty na Androidu, je velmi dobře známý. Je však zajímavé, jaké dopady na monetizaci mají velikost obrazovky a výkon smartphonu,“ komentuje výsledky studie Mark Robinson, šéf DeltaDNA, pro server VentureBeat. „Ještě nedávno bychom řekli, že bude trvat alespoň 10 let, než se na trhu objeví smartphone, který iPhone, co se her týče, překoná. Naše studie však ukázala, že poslední Samsung Galaxy a Google Pixel to dokázaly už teď,“ dodal.

Apple vs Google vs Samsung FB

zdroj: venturebeat

Dnes nejčtenější

.