Zavřít reklamu

Americký mezinárodní deník The Wall Street Journal v pondělí uvedl, že Foxconn Technology Group tento týden představí své investiční plány v USA. Dokonce naznačil, že dodavatel cupertinské společnosti vybuduje továrnu za 7 milionů dolarů na výrobu displejových panelů ve Wisconsinu. Podle tří důvěryhodných zdrojů, kteří mají informace o plánech Foxconnu, bude společnost ve Wisconsinu vyrábět velké obrazovky pro televizory.

Ale na druhou stranu, není to žádná překvapující novinka, protože ostatní média, jako například deník Milwaukee Journal Sentinel, už před několika týdny tvrdil, že by měl být závod, který poskytne tisíce nových pracovních míst, vybudován právě ve Wisconsinu.

The Wall Street Journal ještě podotýká, že tchajwanský výrobce elektroniky si vedle Wisconsinu dělá zálusk i na Detroit, kde by mohl být otevřen druhý závod, v němž by se už vyráběly komponenty pro produkty Applu. Ostatní státy, jako je Ohio či Pensylvánie, o nichž se spekulovalo dříve, deník nezmiňuje.

Americký prezident Donald Trump už delší dobu usiluje o to, aby Apple začal vyrábět iPhony v USA. Hlavním důvodem, proč Apple nepřesunul výrobu svých zařízení do USA, je, že v zemi nenachází vhodné dodavatele. Ale to by se nyní mohlo změnit, protože Foxconn, který se chystá vybudovat fabriku v zemi za velkou louží, by mohl přimět i ostatní čínské společnosti, aby udělaly stejné rozhodnutí.

Foxconn sídlo

Dnes nejčtenější

.