Zavřít reklamu

Neradi couráte po obchodech a místo toho vše nakupujete on-line z pohodlí domova? Pak bude dnešní článek pro vás přímo jako stvořený. Většina z nás totiž platí on-line pomocí kreditních karet, bohužel české banky a Česká republika obecně stále nepodporují Apple Pay a stejně tak je na tom i Slovensko. Proto nám nezbývá nic jiného, než podstupovat zdlouhavý proces vyplňování mnoha čísel opsaných z karty. Samozřejmě můžeme nedostupnost Apple Pay obejít, ovšem jedná se o finančně nevýhodnou a složitou možnost. Částečně pomoci nám ale může automatické vyplnění kreditních karet.

Jde jednoduše o funkci, která uchová data o vaší kreditní kartě a při nákupech on-line je systém sám vyplní za vás na webových stránkách v Safari. Tato funkce je dostupná jak na iOS tak macOS. Je dokonce možné údaje o kartě přenášet přes iCloud v rámci Klíčenky. Co se týče bezpečnosti, není čeho se bát. Data jsou šifrována a bezpečnostní kód CCV ze zadní strany karty není vůbec ukládán a musí být vždy vyplněn manuálně.

Jak na automatické vyplnění kreditních karet u iOS

  1. Otevřete Nastavení.
  2. Pokračujte do kategorie Safari.
  3. Klikněte na Vyplňování.
  4. Povolte možnost Platební karty a následně pokračujte do Uložené platební karty.
  5. Můžete být požádáni o kód, či otisk prstu.
  6. Klepněte na Přidat platební kartu.
  7. Opište údaje ze své karty nebo ji naskenujte.
  8. Stiskněte Hotovo.

Pokud potřebujete kartu naopak odebrat a celé automatické vyplnění kreditních karet zrušit, v bodě číslo 6 klepněte na tlačítko Upravit místo původního přidání nové karty. Nyní vyberte kartu a smažte ji. Vraťte se do podkategorie Vyplňování v Nastavení a možnost Platební karty vypněte.

Jak na automatické vyplnění kreditních karet u macOS

  1. Na Macu otevřete prohlížeč Safari.
  2. V horní liště nabídek vyberte Safari > Předvolby.
  3. Otevřete záložku Vyplňování.
  4. Zaškrtněte volbu Platební karty a následně stiskněte tlačítko Upravit…
  5. Vyberte Přidat.
  6. Opište údaje ze své karty.
  7. Stiskněte Hotovo.

Stejně jako na iOS je proces mazání téměř stejný jako aktivace. V bodě 5 tentokrát místo tlačítka Přidat vyberte jednu ze stávajících karet a klikněte na Odstranit. O krok dříve v záložce Vyplňování pak odškrtněte volbu Platební karty.

How-to-Edit-or-Delete-AutoFill-Credit-Cards

Dnes nejčtenější

.