Zavřít reklamu

Investoři se obávají, že zpoždění prodeje iPhonu 8 způsobí pokles ceny akcií Applu. Nicméně analytik Robert Cihra ze společnosti Guggenheim investory ujišťuje, že si nemusí dělat starosti, protože krátkodobé zpoždění ikonického modelu nebude mít vliv na vývoj ceny akcií. Cihra sice nepopírá, že se iPhone 8 dostane do prodeje o něco později, je však přesvědčen, že fanoušci si o několik týdnů navíc počkají.

Podle všeho se prodej výročního iPhonu zpozdí, a tak zapomeňte na to, že se vám do rukou dostane koncem září či začátkem října. Podle slov některých analytiků by měla masová výroba začít až v listopadu či v prosinci, přičemž zpočátku bude k dispozici pouze malé množství. Cihra trvá na tom, že se investoři nemusí ničeho bát. Sice očekává zpoždění prodeje stejně jako spousta dalších analytiků, ale říká, že se bude jednat pouze o krátkodobé zpoždění, které nakonec nebude mít negativní dopad na akcie cupertinské společnosti.

Koncept iPhonu 8 s Function Area:

Předpokládá se, že v letošním roce se chystá upgradovat své zařízení přibližně 40 % majitelů iPhonů, tedy zhruba 700 milionů majitelů. Cihra se domnívá, že proces upgradu bude pokračovat i v roce 2018, kdy by se měly OLED displej dostat všechny verze, nikoliv pouze high-endový model.

Prodejní cena iPhonu 8 by měla být podle analytika až o 400 USD vyšší než cena iPhonu 7. Důvodem tak vysoké ceny je, že iPhone 8 bude mít OLED displej, systém pro rozpoznávání obličeje a výrazně lepší kameru s průlomovými funkcemi AR.

Apple iPhone 8 FB

Dnes nejčtenější

.