Zavřít reklamu

Apple připravil vývojáři velmi očekávanou funkci. Přes iTunes Connect, platformu sloužící pro správu aplikací jejich autory, lze nově vytvořit tým zákaznické podpory. Ta pak může komunikovat se zákazníky, kteří v App Storu zanechali uživatelskou recenzi. Dosud tak mohla učinit pouze jedna osoba s administrátorským přístupem.

Pro zákaznickou podporu bude v iTunes Connect klíčová záložka „Moje aplikace“, která ji automaticky přesměruje na hodnocení a recenze. Odsud budou moct vývojářskou společností vybraní lidé odpovídat na komentáře zaslané uživateli. Stále platí, že interakce s uživateli má možnost provádět i hlavní administrátor.

V Cupertinu stanovili, že dvě předchozí role – manažer a marketér – se sloučí právě v zákaznickou podporu. Od 13. července byli všichni, kteří měli v iTunes Connect tyto dvě role přiděleny, přesunuti do zákaznické podpory.

Funkce, po níž vývojáři dlouho volali, se v App Storu objevila už v lednu jako součást StoreKit API vydané spolu s iOS 10.3. Její zavedení bylo dovršeno změnou rolí v iTunes Connect až nyní.

App Store se stává více interaktivním a uživatelsky přívětivějším. Když zákaznická podpora odpoví na recenzi, uživateli automaticky přijde upozornění. Na základě argumentů protistrany pak může svou zpětnou vazbu upravit nebo zcela přepsat. Anebo se taky ve svém názoru utvrdit. V každém případě jde o věc, jež jablečný obchod s aplikacemi posunuje o úroveň výš.

App Store Reviews
app-store-fb

Dnes nejčtenější

.