Zavřít reklamu

Doposud se k mapování interiérů používaly lasery, emitory, skenery a další potřebné prvky, které byly instalovány do obchodních center a kancelářských komplexů. Ale zmapovat všechny budovy na světě by byl nadlidský výkon. Microsoft přišel s elegantnějším řešením, vytvořil totiž aplikaci pro indoor navigování, která používá pouze senzory telefonů (například akcelerometry a magnetometry), aniž by potřebovala GPS, Wi-Fi či něco podobného.

Představte si, že si dáte sraz s kamarádem ve velkém obchodním centru, nicméně vůbec netušíte, v jaké části budovy se zrovna nachází. Detailní navigaci vám poskytne právě aplikace od Microsoftu, a tak se snadno a rychle zorientujete i na místech, kde jste nikdy předtím nebyli.

Microsoft představuje aplikaci Path Guide, která má rozmanité využití. Představíme vám, k čemu všemu aplikaci využijete. Pokud budete mít schůzku s kamarádem uvnitř nějakého komplexu, stačí si u vstupu do budovy zapnout aplikaci, která bude zaznamenávat trasu, kterou jdete, a potom ji pošlete kamarádovi, aby vás bez problémů našel. Sledování trasy pomůže dokonce i vám, například na parkovištích, kde se jednoduše dostanete zpět k autu.

Path Guide nepožaduje žádné mapy, protože pouze zaznamenává vaši cestu, která se potom nahraje do cloudu, kde ji najdou ostatní uživatelé. Přístup k záznamu na cloudu budou mít všichni, kteří ho vyhledají pomocí klíčových slov, jež sami zadáte. Path Guide používá inteligentní mobilní senzory pro sledování a zaznamenávání každého kroku, který provedete. Otázkou však zůstává, jak popsat interiér, kde se nachází více místností či více pater. I na to Microsoft myslel, a proto přidal funkci, prostřednictvím které může autor trasy nahrát zvuk či obrázek, aby pomohl ostatním uživatelům při navigování.

Aplikaci by mohla využít nákupní centra, která by na svých stránkách poskytla navigaci od nejbližšího metra. Uplatnění by našla i u hotelů, a to při navigování hostů, jak se dostat k apartmánu v nejvyšším patře budovy a podobně.

Obrovskou výhodou je, že aplikace je zcela zdarma a bez reklam. Bohužel, prozatím je pouze pro Android.

path guide fb

Dnes nejčtenější

.