Zavřít reklamu

Každý z nás si udržuje pořádek v e-mailech svým vlastním způsobem. Jsou lidé, kteří si neradi promazávají staré maily a ty se pak hromadí. Další naopak udržují své schránky v čistotě. Je jedno, který ze způsobů vám vyhovuje více. Nicméně co se dnešního tématu týče, uložit e-mail ve formátu PDF se může hodit vždy a každému. Občas totiž dostaneme zprávu s důležitými informacemi, které momentálně nepotřebujeme, ale mohli bychom potřebovat v blízké budoucnosti. Na to je přehledné skladování, či zálohování bezvadné.

Ti z vás, kteří používáte počítače Mac možnost uložení ve formátu PDF jistě znáte. Jedná se o sérii jednoduchých a snadno přístupných úkonů. Na zařízeních s iOS je ovšem situace jiná. Uložení do PDF je značně složitější a navíc celkem šikovně skryté. V následujících řádcích si tedy ukážeme oba postupy jak pro Mac taky pro iPhone, iPad, či iPod Touch.

Jak uložit e-mail jako PDF na iOS

  1. Otevřete mail, který chcete uložit jako PDF.
  2. Klikněte na tlačítko „reagovat/odpovědět“. Jedná se o šipku na spodní liště okna s e-mailem.
  3. Klepněte na Tisknout.
  4. Otevře se nové okno odkazující na tisk mailu. My se však potřebujeme dostat do tzv. náhledu. To provedeme zvětšením mailu pomocí rozevření dvou prstů.
  5. Nyní klikneme na tlačítko Sdílet.
  6. Zobrazí se nabídka sdílení, díky které můžeme mail odeslat jako PDF, či jej uložit jako PDF například do Poznámek nebo iCloud Drive.

Jak uložit e-mail jako PDF na macOS

  1. Otevřete mail, který chcete uložit jako PDF.
  2. V horní liště nabídek klikněte na Soubor > Exportovat jako PDF.
  3. Případně změňte umístění a název a klepněte na Uložit.

mail-to-pdf-fb
Zdroj: 9to5Mac

 

Dnes nejčtenější

.