Zavřít reklamu

Nadšeni z funkce ARKit, kterou na podzim přinese iOS 11, ani po měsíci od představení neutichá. Ba naopak. Vývojáři se doslova předhání v tom, kdo vymyslí pro tuto jablečnou rozšířenou realitu lepší využití. Je skoro až neuvěřitelné, co dokázali za pouhý měsíc vytvořit za skvosty. Nedávno jsme vám například ukazovali virtuální metr, kterým snadno s minimální odchylkou změříte prakticky cokoliv. Nyní se na internetu objevilo dokonce video, na kterém vás ARKit naučí taneční kroky.

Dance Reality, jak svůj projekt jeho vývojáři nazvali, by vám měl pomoci se zlepšením vašich tanečních dovedností. Nikoho proto asi nepřekvapí, že za jeho stvořením stojí dva milovníci salsy.

Taneční lekce jsou důmyslně vedeny pomocí virtuálních stop umístěných na podlahu, do kterých si pak uživatel stoupne a kroky se s nimi snaží sjednotit. Na své si přijdou jak pokročilí tanečníci, tak i začátečníky. Pro ty je totiž skvělá možnost zpomalení kroků, takže se nemůže stát, že byste se nějaké choreografii ztratili. Ostatně, podívejte se sami.

Skvělá věc, partnera však nenahradí

Ač je tato ARKitová novinka jistě velmi zajímavá, vývojáři lehce mírní nadšení. Podle nich je totiž aplikace příjemným vstupem do světa tance, nicméně vás naučí pouze kroky. Držení těla a celkový styl vystupování vám už samozřejmě nepohlídá. To může být problém zejména při tanci s partnerem, který aplikace samozřejmě podporuje také. „V každém kroku máte instruktážní videa, ale aplikace nemůže konkurovat osobním tanečním lekcím, které vás učí daleko komplexněji od držení těla, vystupování až po samotný tanec. Naše aplikace by měla spíše pomáhat ve zdokonalování jednotlivých kroků, primárním zdrojem učení však zřejmě nebude,“ myslí si vývojáři.

Tak či tak je taneční aplikace skvělým využitím rozšířené reality od Apple, která navíc opět velmi důrazně naznačuje, že má celá funkce ARKitu opravdu velký potenciál. Jak už jsem uvedl výše, je skoro až neuvěřitelné, co za měsíc života ARKitu vývojáři dokázali a je tedy více než jasné, že se dají i v budoucnu čekat opravu obrovské věci.

ARKit-Dance-Reality-iOS-11-fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.