Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že se potenciální představení iPhonu 8 rychle blíží, designéři a inženýři Applu tvrdí, že horečně pracují, aby opravili problémy v softwaru, které by mohly způsobit zpoždění výroby, uvádí Fast Company. O informace se podělil důvěryhodný zdroj, který zná současnou situaci v cupertinské společnosti.

Fast Company uvádí, že ve společnosti se začíná panikařit, pravděpodobně se i panikařit bude do okamžiku, než budou problémy vyřešeny. Pokud by se tak nestalo dostanete brzo, mohl by přijít ikonický iPhone 8 dočasně bez hlavních funkcí, s nimiž už více méně počítáme.

Později by mohlo přijít bezdrátové nabíjení. O Applu se tvrdí, že plánuje u výročního modelu indukční bezdrátové nabíjení, přičemž podle nedávných informací si uživatelé budou muset bezdrátovou nabíječku zakoupit samostatně. Blogger John Gruber před několika dny uvedl, že příslušenství pro induktivní bezdrátové nabíjení přijde později, podle všeho až po vydání aktualizace iOS 11.1. John Gruber však nevysvětlil, proč dojde ke zpoždění, ale podle Fast Company za zpožděním stojí softwarové problémy, nikoliv problémy s hardwarem.

Koncept iPhonu 8 od ConceptsiPhone:

Apple také tvrdí, že má problémy s 3D senzorem, který by měl být integrován do přední kamery. Spekuluje se o tom, že systém skenování obličeje, který potřebuje ke své funkčnosti právě 3D senzor, by mohl nahradit Touch ID. Podle spolehlivého zdroje není potíž v hardwaru, ale opět v softwaru, a tak by se možnost skenování obličeje mohla objevit až po aktualizaci systému.

Pokud jde o Touch ID, Fast Company se domnívá, že Apple stále pracuje na tom, aby byl Touch ID vložen do displejové části. Domněnku potvrdil i onen zdroj, který prozradil, že se bude čtečka otisků prstů s největší pravděpodobností nacházet pod displejem.

V minulosti však analytici tvrdili, že právě systém rozpoznávání obličeje by měl kompletně nahradit Touch ID, a tak do poslední chvíle asi nezjistíme, jak tomu bude. Počkat musíme až na září, kdy má cupertinská společnost nové vlajkové lodě představit.

iPhone 8 cult of mac concept 6

Dnes nejčtenější

.